bela krajina

Okrogla miza o ustvarjanju lastnih delovnih mest

29.5.2016 | 17:05 | Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Okrogla miza o ustvarjanju lastnih delovnih mest
Okrogla miza o ustvarjanju lastnih delovnih mest
Okrogla miza o ustvarjanju lastnih delovnih mest

Metlika - Zik Črnomelj, Klub belokranjskih študentov, Mladinski center Bit Črnomelj, KUD Plac Metlika in Srednja šola Črnomelj so včeraj v tukajšnjem Mladinskem centru pripravili okroglo mizo z naslovom Ustvarimo si svoje delovno mesto. Srečanje je bilo prispevek k prizadevanjem, da bi mladi Belokranjci spoznali priložnosti za zaposlovanje in kakovostno življenje v domačem okolju.

Okrogla miza je bila namenjena vsem mladim, predvsem pa študentom, dijakom zaključnih letnikov srednjih šol ter mladim brezposelnim, ki razmišljajo o razvoju svoje poklicne poti. Hkrati pa je bil to prispevek k preseganju vse bolj uveljavljenega mnenja, da mladi v Beli krajini nimajo nobene priložnosti za zaposlovanje. Da to ne drži, so potrdili mladi uspešni Belokranjci, ki so si sami ustvarili svoja delovna mesta.

Svojo podjetniško pot so predstavili Maja in Denis Imširovič, ki imata na Lokvah pri Črnomlju vinsko klet in pivovarno Vizir, Aleš Plut, ki se na Cerovcu pri Semiču ukvarja z ekološkim kmetovanjem ter Borut Petric, ki ima v Metliki elektro servis. V pogovoru, ki ga je vodila direktorica Zika Črnomelj Nada Žagar, so sodelovali še metliška podžupanja Anica Kopinič, državnozborska poslanka Violeta Tomič, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomaž Kordiš ter sekretarki črnomaljske in metliške območne obrtno-podjetniške zbornice Tatjana Aupič in Jožica Bajuk.

Čeprav so uspešni mladi Belokranjci povedali marsikaj zanimivega o njihovi poklicni poti, ki seveda ni bila brez ovir, pa jim je, žal, prisluhnilo malo mladih. In to kljub temu, da je brezposelnost v Beli krajini velika. Gostje okrogle mize so zatrdili, da je mogoče uspeti, seveda z dobrimi idejami, ki jih je potrebno znati unovčiti, ter z zvrhano mero optimizma in zlasti vztrajnosti. Predvsem pa njihov delovni dan nikoli ne traja osem ur in marsikaj je podrejeno trdemu delu.

‹ nazaj

Galerija (8)

IMG_5864_1_1
IMG_5865_2_1
IMG_5871_5_1
IMG_5876_6_1
IMG_5880_7_1
IMG_5882_3_1
IMG_5888_4_1
IMG_5890_8_1

Komentarji (1)

30.5.2016Ocenimetliški 
pa kaj stet violeta tle dela , ki se nikoli ni nič delala v zivljenje, je pa takšno srečanje za pozdravit ćestitke organizatorjem

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava