gospodarstvo

V prvih štirih mesecih so presegli načrte

31.5.2016 | 17:05 | J. S.

Direktor Marko Hren med drugim poudarja, da je Dana edini večji polnitelj vode, ki ima slovenskega lastnika. (Foto: J. S.)

Direktor Marko Hren med drugim poudarja, da je Dana edini večji polnitelj vode, ki ima slovenskega lastnika. (Foto: J. S.)

V Dani so danes namenu predali tudi posodobljeno skladišče z oddelkom logistike.

V Dani so danes namenu predali tudi posodobljeno skladišče z oddelkom logistike.

V prvih štirih mesecih so presegli načrte

Mirna - V Dani so v prvih štirih mesecih letos ustvarili 4,4 milijona evrov čistega prihodka od prodaje, kar je za dobrih sedem odst. nad načrtovanim oz. 8,4 odst. več kot v enakem obdobju lani. V prvih štirih mesecih so uspeli ustvariti tudi 295 tisoč evrov čistega dobička, so med drugim predstavili na današnji novinarski konferenci.

V Dani, kjer imajo trenutno 99 zaposlenih, še naprej večino prihodkov, skoraj 70 odst., ustvarijo na slovenskem trgu, kjer so v prvih štirih mesecih letos prodali za tri milijone evrov oz. šest odst. več kot v enakem obdobju lani. Na tujih trgih pa beležijo skoraj 14-odst. rast.

Uspešna rast je posledica več dejavnikov, meni direktor Dane Marko Hren. »Lani se je zgodil pomemben premik na slovenskem trgu, ko je prodaja brezalkoholnih pijač prvič po letu 2008 začela rasti. Izboljšala se je tudi prodaja naših 100-odst. sokov in nektarjev v novi tetrapak embalaži – linijo smo odprli lani in po zadnjih podatkih dosegamo že skoraj 10-odst. tržni delež. Še vedno imamo dobro prodajo vode, dobre rezultate pa beležimo tudi pri prodaji polizdelkov in surovin za druge proizvajalce pijač, še posebej smo veseli, ker večino teh prihodkov ustvarimo na izvoznih trgih,« razlaga Hren.

V Dani sicer letos načrtujejo 1,1 milijona evrov investicij, od tega so v prvih štirih mesecih za naložbe namenili 480 tisoč evrov, največ, 300 tisočakov, za posodobitev skladišča gotovih izdelkov oz. logistike, ki so ga namenu predali danes. »Naredili smo štiri avtomatske nakladalne ploščadi, s katerimi bomo izboljšali učinkovitost, varnost in delovne razmere v skladišču. Posodobili smo tudi pisarne in fasado, ker menimo, da je skladišče prvi stik Dane s kupici,« pojasnjuje Hren.

Več o poslovanju Dane v prvih štirih mesecih letos in o nadaljnjih načrtih pa v četrtkovi tiskani izdaji Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Galerija (7)

Dana Mirna 001
Dana Mirna 002
Dana Mirna 003
Dana Mirna 004
Dana Mirna 005
Dana Mirna 006
Dana Mirna 007

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava