kolesarstvo

Novomeščani dobro pripravljeni pred »Slovenijo«

13.6.2016 | 08:30 | M. M.

Foto: KK Adria Mobil, arhiv DL

Foto: KK Adria Mobil, arhiv DL

Novo mesto - Članska ekipa KK Adria Mobil je v sklopu priprav na 23. dirko po Sloveniji nastopila na Poljskem na dirki Tour of Malopolska. Odlično tretje mesto v skupni razvrstitvi je zasedel Domen Novak in hkrati osvojil belo majico kot najboljši kolesar do 23. let. Medtem sta Jon Božič in David Per nastopila na državnem prvenstvu na kronometer v Ljubljani.

Adria Mobil na poljski dirki sicer ni ubranila lanske zmage Marka Kumpa, je pa bila zelo blizu. Trenutno eden najbolj obetavnih mladih kolesarjev Domen Novak je ponovno dokazal, da se razvija v specialista za težke etapne dirke. Zbiralec belih majic je bil tokrat tretji. V zadnji etapi je sicer blestel kapetan Radoslav Rogina, ki je bil drugi in je zaostal le za Mateuszem Taciakom. Med ekipami so bili Novomeščani drugi.

David Per, Jon Božič, mlajši in starejši mladinci pa so se v petek v Ljubljani pomerili za naslove državnih prvakov na kronometer. Osvojili so dva naslova. in sicer David Per pri kolesarjih do 23 let in Aljaž Omrzel pri mlajših mladincih. Slednji je po dirki dejal: »Na naslov državnega prvaka sem zelo ponosen, kajti to je bil eden izmed mojih glavnih ciljev za letošnjo sezono«. Omeniti je potrebno še četrto mesto Jona Božičaki je plačal davek, ko je podiral rekord na eno uro in je bilo premalo časa za polno regeneracijo, so sporočili iz kluba.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava