ostali športi

Drevi druga dirka skupnega DP Slovenije in Hrvaške

18.6.2016 | 08:00 | Mitja Pungarčič/Mediamark

Slika je ilustrativna (Foto: Sašo KLjučarič/Photospeed.si, arhiv DL)

Slika je ilustrativna (Foto: Sašo KLjučarič/Photospeed.si, arhiv DL)

Krško, Lendava - V športnem parku na stadionu v Petišovcih pri Lendavi bo drevi ob 19. uri druga od petih dirk skupnega državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške. Štartno listo bodo tokrat poleg slovenskih in hrvaškega voznika zapolnili povabljeni tekmovalci iz Madžarske, Avstrije in Italije.

Ta dirka bo za gledalce še nekoliko bolj zanimiva kot prva, saj bo na njej prvič letos na dirkah nastopil tudi Aleksander Čonda. Slednji se je februarja od dirkanja poslovil. Razlog je tičal v financah oziroma če smo bolj natančni v dolgovih, ki si jih je mladi Radečan nabral v nekaj zadnjih letih dirkanja pod okriljem ST Lendava, o čemer smo že poročali. Za njih bo na sposojenih motorjih nastopil tudi tokrat in videli bomo, ali je uspel spraviti formo na želen nivo. Seveda bo potrebno upoštevati tudi to, da so ostali tekmovalci že v dobrem tekmovalnem ritmu, saj so za njimi tudi že vse kvalifikacije svetovnega in evropskega prvenstva in tudi nekaj dobrih pozivnih dirk.

Zanimivo bo po uvodni dirki, ki sta jo najbolj zaznamovala Žagar in Pavlic, videti, kako se bo tokrat razvil boj med njima in, ali se lahko kdo v ta dvoboj tudi umeša. Prvi med njimi je seveda mladi Laščan Nick Škorja, ki letos iz dirke v dirko dosega boljše rezultate in je letos že na dveh dirkah uspel premagati edinega aktivnega hrvaškega dirkača Pavlica. Slednji je letos v precejšnji krizi, saj ima zelo velika rezultatska nihanja in tudi ne nastopa v nobeni od profesionalnih lig v Evropi.

Na dirki bodo nastopil tudi vsi preostali posavski dirkači. Iz AMD Krško bosta nastopila Denis Štojs in Matic Ivačič, ki bo nastopil prvič po hudem padcu na dirki za Zlati znak občine Krško. Vse skupaj se je na srečo končalo brez zlomov, a se je Matic zaradi bolečin moral odpovedati nastopu Evropskega prvenstva parov, kjer ga je zraven odličnega Škorje, ki je zbral kar 15 točk, zamenjal Štojs. Pred Štojsem je povabilo v reprezentanco parov zaradi tehničnih težav dobil tudi Žiga Kovačič, a ga je žal moral odkloniti, saj je imel vseh pet agregatov na servisu, ker poziva dejansko sploh ni pričakoval. Selektor Kalin nam je sicer dejal, da bi si ga za nastop za reprezentanco lahko tudi sposodil in to ne bi bilo prvič, saj so si ga vozniki za takšne nastope po potrebi tudi sposojali. Zraven starejšega od bratov Kovačič, ki je pred Lendavo odpeljal dobro in borbeno dirko na ZZ v Krškem in s tem nakazal dobre znake za izhod iz krize, bo na dirki le mesec in pol po zlomu leve roke nastopil tudi Jaka Kovačič. Od posavskih voznikov bo na štartu še Luka Omerzel, ki od letos brani barve ljubljanskega kluba.

Štartne liste organizator do danes še ni razkril, le države, iz katerih bodo tekmovalci zapolnili štartno listo.

‹ nazaj

Komentarji (3)

18.6.2016OceniMujo 
G. svetovni novinar, štartna lista je obljavljena že kar nekaj časa na Facebook strani organizatorja.
18.6.2016Ocenidule 
Kdo je v tekmovalnem ritmu?? Žagar in morda Pavlic, pa kak Madžar in Italijan. Ostali pri nas, pa je bolj bogo kar se dirk tiče.....
19.6.2016OceniMitja Pungarčič 
E moj svetovljan Mujo ..., štartna lista je bila objavljena 17.06. točno ob 0:54 jaz pa sem oddal tekst še kak dan prej. Kdaj uredništvo objavi najavo pa ni v moji domeni oziroma ni moja stvar, tako da v tvojem jeziku "ne lupetaj u prazno" in se obrni na organizatorje zakaj z objavo čakajo do zadnjega.. :))) lep pozdrav v BiH

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava