gospodarstvo

Prvi certifikati za bodoče podjetnice v Novem mestu

22.6.2016 | 18:10 | M. M.

Foto: M. T.

Foto: M. T.

Novo mesto - Ob zaključku prvega niza podjetniških usposabljanj za brezposelne ženske s terciarno izobrazbo v Novem mestu je 17 bodočih podjetnic z območja Dolenjske, Bele krajine in Posavja predstavilo svoje poslovne zamisli in prevzelo certifikat o usposabljanju, ki omogoča tudi pridobitev subvencije za samozaposlitev v višini pet tisoč evrov. »Vsa skupina se je predstavitve poslovnih idej lotila s kreativnostjo, saj so organizirale poseben »poslovni fruštk«, in na dogodek povabile tudi druge poslušalce, da bi na ta način pridobile tudi donacijo v podporo začetku njihovega poslovanja. Želijo si namreč zbrati tudi nekaj denarja za vstop v coworking prostor v Podbrezniku,« je sporočila vodja izobraževanja Marta Turk.

Certifikat je podelila predstavnica Javne agencije SPIRIT Slovenija Mojca Skalar Komljanc, Turkova pa je vse prihodnje podjetnice povabila, da se pridružijo skupnosti slovenskih podjetnih žensk, ki deluje v okviru projekta Network MEMA (Mreža Mema). Še naslednjih šest mesecev bodo deležne mentorske pomoči, dodatnih izobraževalnih vsebin, predvsem pa hitrejšemu vstopu v poslovni svet skupen nastop na sejmu in mreženje.

Kot je še zapisala Turkova, je Spirit skupaj z Zavodom za zaposlovanje ter Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravil program podjetniškega usposabljanja brezposelnih žensk s terciarno izobrazbo, ki želijo začeti samostojno podjetniško pot. Po državi so na petih lokacijah od začetka maja usposabljali kar 211 bodočih podjetnic, ki so obiskovale delavnice v Mariboru, Celju, Ljubljani, Novem mestu in Novi Gorici. Vsak od osmih modulov je obsegal več kot 12 ur izobraževanja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava