dolenjska

Tudi letos ohladitev v Temenici

25.6.2016 | 18:00 | J. S.

Za skok v Temenico sta se letos opogumila dva. (Foto: J. S.)

Za skok v Temenico sta se letos opogumila dva. (Foto: J. S.)

Tudi letos ohladitev v Temenici

Trebnje - Civilna iniciative za rešitev reke Temenice (CIRT) je včeraj, četrto leto zapovrstjo, pripravila neformalno otvoritev kopalne sezone in druženje ob nekdanjem trebanjskem kopališču. Tokrat sta se v vodo, ki je imela še kakšno stopinjo manj kot lani, podala dva najpogumnejša kopalca – predsednik CIRT-a Gregor Kaplan in Milan Kovačič.

Kot pravi Kaplan, si v CIRT-u med drugim prizadevajo za oživitev trebanjskega kopališča ob Temenici. »Več, kot smo tukaj, bolj se kažejo ostanki nekdanjega bazena. Upamo, da ga bomo uspeli enkrat odkopati in da bo kopališče spet zaživelo,« dodaja. Nekdaj so namreč Trebanjci v poletni vročini radi poiskali osvežitev v reki

Člani omenjene civilne iniciative sicer v sklopu različnih akcij počasi, a vztrajno urejajo območje ob Temenici, kjer je bilo nekdaj priljubljeno kopališče. »Opažamo, da se kakovost vode izboljšuje, kar je pohvalno, čeprav je ribji živelj še vedno precej skromen,« razlaga Kaplan. Tudi življenjski utrip se k najbolj poznani slovenski ponikalnici počasi vrača, saj vsako leto ob njej naštejejo več obiskovalcev, in kot še pravi Kaplan, je vsakdo dobrodošel, da poišče ohladitev v zavetju Temenice, da le ne uničuje, kar so doslej uspeli urediti, in da za sabo ne pušča odpadkov.

‹ nazaj

Galerija (13)

Otvoritev kopalne sezone 001
Otvoritev kopalne sezone 002
Otvoritev kopalne sezone 003
Otvoritev kopalne sezone 004
Otvoritev kopalne sezone 005
Otvoritev kopalne sezone 006
Otvoritev kopalne sezone 007
Otvoritev kopalne sezone 008
Otvoritev kopalne sezone 009
Otvoritev kopalne sezone 010
Otvoritev kopalne sezone 011
Otvoritev kopalne sezone 012
Otvoritev kopalne sezone 013

Komentarji (1)

27.6.2016Oceniobčan 
Ko bi še občina imela kaj posluha za Temenico. Mogoče pa se oživitvi pridruži KS Trebnje. Bo takoj Kastelic zraven da bo lahko čez dve leti odpiral. Zdaj ga ni pa nikjer že 4 leta.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava