kultura

Zvoki čembala, teorbe, lutnje in kitare

28.6.2016 | 10:40 | J. S. foto: JSKD OI Črnomelj

Zvoki čembala, teorbe, lutnje in kitare
Zvoki čembala, teorbe, lutnje in kitare

Črnomelj - V okviru 2. poletne šole kitare, ki v Črnomlju poteka od 25. junija do 1. julija, se je včeraj v cerkvi Sv. Duha odvil že tretji koncert vrhunskih glasbenikov. Tokrat so obiskovalci prisluhnili »stari glasbi« v izvedbi Egona Mihajlovića na čembalu in Izidorja Erazma Grafenauerja na teorbi, lutnji in kitari.

Glasbenika sta v večji zasedbi že nastopila skupaj, tokrat pa sta kot duet nastopila premierno. Cerkev Sv. Duha je zazvenela ob zvokih imenitnih inštrumentov in izjemnih glasbenikov.

Egon Mihajlovič je sicer čembalist solist, dirigent in profesor za čembalo in predstojnik katedre za staro glasbo na Akademiji za glasbo, Izidor Erazem Grafenauer pa priznani kitarist, član vrste komornih zasedb in asistent na Akademiji za glasbo, kjer poučuje Lutnjo in basso continuo za brenkala.

Kot so ob tem še sporočili s črnomeljskega JSKD-ja, bo naslednji koncert Poletne šole kitare jutri, 29. 6., ob 19. uri prav tako v cerkvi Sv. Duha, ko bosta nastopila zelo mlada nadarjena kitarista Urbaan Reiter in Benjamin Barbarič.

‹ nazaj

Galerija (9)

Koncert Crnomelj 001
Koncert Crnomelj 002
Koncert Crnomelj 003
Koncert Crnomelj 004
Koncert Crnomelj 005
Koncert Crnomelj 006
Koncert Crnomelj 007
Koncert Crnomelj 008
Koncert Crnomelj 009

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava