kronika

Tragedija na Žejnem vzela življenje policistu Damirju Golobiču

29.6.2016 | 18:45 | M. Ž.

Tatjana Bobnar, namestnica generalnega direktorja Policije, in Janez Ogulin, direktor PU Novo mesto. (Foto: M. Ž.)

Tatjana Bobnar, namestnica generalnega direktorja Policije, in Janez Ogulin, direktor PU Novo mesto. (Foto: M. Ž.)

Žejno po tragičnem dogodku.

Žejno po tragičnem dogodku.

Pred Policijsko postajo Brežice visi črna zastava.

Pred Policijsko postajo Brežice visi črna zastava.

Žejno, Brežice - Poročali smo že o današnjem tragičnem dogodku v kraju Žejno nad Čatežem ob Savi, kjer je, kot zdaj policisti že vedo, 22-letni državljan Nemčije zabodel 30-letnega policista Damirja Golobiča, ki je kasneje podlegel poškodbam v brežiški bolnišnici. 22-letnik je po napadu zbežal in si v bližini sodil sam.

Pred policijsko postajo Brežice sta pred novinarje ob 16. uri stopila mag. Tatjana Bobnar, namestnica generalnega direktorja policije, in Janez Ogulin, direktor Policijske uprave Novo mesto.

Slednji je o današnjem dogajanju po zbranih prvih podatkih in ogledu kraja nesreče povedal: »Nekaj pred 11. uro je bil operativno komunikacijski center Policijske uprave Novo mesto (OKC) obveščen, da mlajši moški tava po naselju. Dve policijski patrulji, ki sta bili napoteni na kraj, ga nista našli, zato sta se z občani pogovorili in predlagali, da ob ponovnem pojavu ponovno pokličejo. Približno ob 11.45 so občani poklicali OKC, zato so ponovno odšle patrulje na kraj. Patrulja, v kateri je bil tudi policist Golobič, se je ustavila na delu vozišča, kjer je ob cesti ležal oz. na pol sedel osumljenec. Policist je pristopil do njega, ta pa je nenadoma zamahnil z nožem proti njemu in ga poškodoval. Policisti, ki so bili na kraju, so mu takoj nudili nujno pomoč in počakali na prihod reševalnega vozila, s katerim je bil odpeljan v brežiško bolnišnico. Nekaj pred pol drugo uro je policist žal izgubil boj z življenjem. Zelo smo pretreseni, osebno sem že govoril s starši, izrekel sožalje in dovolite, da tudi javno izrečem sožalje tako staršem, svojcem in tudi vsem policistom, s katerimi je delal.« Dodal je, da je napadalec 22-letni nemški državljan, od kod je prišel in zakaj, pa še ugotavljajo. Možnost, da gre za maščevanje, je izključil, prav tako, da bi šlo lahko za begunca.

Bobnarjeva je poudarila, da so v policiji pretreseni in šokirani, ker so ponovno soočeni z najhujšo zgodbo, ki se lahko v policiji zgodi. »Izgubili smo sodelavca, ki je zjutraj nič hudega sluteč odšel na svoje delovno mesto, da bi služil ljudem, da bi jim pomagal. Tako je že drugi julij, ko s starši delimo neizmerno žalost pa tudi jezo zaradi takšnega krutega, skrajno krivičnega in nedopustnega ravnanja. In sedaj naj nekdo stopi pred svojce ter policistke in policiste in pove, da je poklic policista primerljiv ali enak z drugimi poklici v javnem sektorju. V imenu generalnega direktorja policije in vodstva policije izrekam sožalje svojcem in sodelavcem. Policistom je bila nudena psihološka pomoč in podpora. Z direktorjem policijske uprave bova obiskala svojce, jutri jih bo obiskal tudi generalni direktor policije Marjan Fank.«

‹ nazaj

Komentarji (4)

29.6.2016 11 (11) (0)OceniTITO 
Imenska IDENTITETA tega državljana Nemčije! Zakaj se ga prikriva? Sožalje svojcem.
29.6.2016 9 (9) (0)Ocenitinca 
Lopovi, kradljivci, posiljevalci ter tatiči imajo v zakonu zavetje. Verjetno zato, ker se zakoni pišejo za take, ki lahko delajo kar hočejo.
30.6.2016 13 (14) (1)Oceniobčan 
Več se bo morala ceniti zaščita in varnost državljanov,, ker slovenija bo vsak dan manj varna dežela. Torej več cenit in vlagat v vojsko, policijo in varnostne službe, recipročno manj v birokracijo! Konec je vladavine domišljavih in puhoglavih lopovskih birokratov. ter politikov vseh barv....
30.6.2016OceniMIlka 
Iskreno sožalje svojcem.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava