novice

DL: Veliki so izplačali maksimalni znesek; Ko ne veš, ne kdo ne kje si; Na Gačah bo živahno tudi poleti

13.7.2016 | 16:00 | I. Vidmar

DL: Veliki so izplačali maksimalni znesek; Ko ne veš, ne kdo ne kje si; Na Gačah bo živahno tudi poleti

Tiskana izdaja Dolenjske lista znova prinaša obilo branja o aktualnih temah.

LANI SO V METLIŠKI OBČINI PRIJELI 25 IN PREDLANI 10 OSEB,

ki so ilegalno prestopile državno mejo. Med lanskimi kršitelji je bilo največ državljanov Slovenije, dvanajst, Hrvatje so bili štirje, toliko pa je bilo tudi državljanov Sirije, ta teden poroča Dolenjski list, kjer hišni karikaturist Branko Babić razmišlja na podobno temo  - ugotavlja namreč, da je Kolpa, odkar proti begunska ograja ovira pristop do vode tudi turistom, zaradi tega bolj čista.

REGRESI TAKŠNI IN DRUGAČNI

Novinarka Dolenjskega lista Mirjana Martinović je pod drobnogled vzela regrese, ki jih dolenjska , belokranjska in posavska podjetja izplačujejo svojim zaposlenim. Veliki so izplačali najvišje možne regrese, ki še niso posebej obdavčeni, so pa tudi taka podjetja, ki višino regresa smatrajo za poslovno skrivnost, le da so jih izplačali v skladu z zakonodajo, kar v prevodu pomeni, da so izplačali najmanj, kar je možno.

TEŽAVE S TOVORNJAKI IN KOLESARJI

Metliški občinski svetniki ugotavljajo, da največjo grožnjo prometni varnosti v občini predstavljajo tovornjaki in kolesarji. Tovornjake bi z njihovih cest spravili tako, da bi prepovedali tranzit skozi njihove kraje, še dobro, da se kakšne podobne prepovedi niso domisli za kolesarje.  Policist, ki so ga povabili na sejo, jim je lepo razložil, da so kolesarji pač enakovredni udeleženci v prometu, pa čeprav so nekoliko počasnejši in za njimi kdaj na nepregledni cesti nastane tudi kakšna kolona, ta teden poroča Dolenjski list, kjer boste ta teden našli tudi zapise o tem, kako kaže, da bo edino dolenjsko smučišče na Gačah spet delovalo in to ne le pozimi ampak tudi poleti, kako bodo v Spodnjem Starem gradu sicer nevarne odpadke predelovali v alternativno gorivo in s tem tudi služili, kako se bodo po Savi lahko vozili tudi motorni čolni, kako je mlada kmetica leta preprečila hujši požar in še marsičem, kar lahko preberete le v Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava