kronika

Lovili so ga do Srebrnič

20.7.2016 | 10:10

Zaseženi renault capture. (Foto: PMP Obrežje)

Zaseženi renault capture. (Foto: PMP Obrežje)

So sinoči malo pred 23. uro so policisti v Novem mestu med kontrolo prometa ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Zapeljali so za kršiteljem in ga ustavili v Srebrničah. Med postopkom so ugotovili, da 19-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravil vozniškega izpita. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki je pokazal , da ima v litru izdihanega zraka 1,25 miligrama alkohola (2,6 g/kg telesne teže), poleg tega pa so bile na osebnem avtomobilu Suzuki Swift nameščene tudi registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

Avtomobil so policisti zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Ni prišel čez mejo

Na mejni prehod Obrežje je včeraj dopoldne na izstop iz Slovenije pripeljal voznik kombiniranega vozila s prikolico, na kateri je bil osebni avtomobil Renault Capture. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil renault capture dan prej ukraden v Italiji. Avto so zasegli, 50-letnemu vozniku iz Srbije pa odvzeli prostost in ga pridržali. O ugotovitvah so policisti seznanili pristojno tožilstvo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava