kronika

Pod tovornjakom se je udrlo; motorist v škarpo; dvakrat gasili

22.7.2016 | 07:05 | M. K.

V Zagorici pri Velikem Gabru so gasilci minulo noč gasili dvakrat. Zagorel je romski bivalni objekt, v katerem pa trenutno nihče ni živel. (Foto: J. A.)

V Zagorici pri Velikem Gabru so gasilci minulo noč gasili dvakrat. Zagorel je romski bivalni objekt, v katerem pa trenutno nihče ni živel. (Foto: J. A.)

Včeraj ob 16.15 uri se je na cesti Šentrupert-Hrastno, pri kraju Vrh v občini Šentrupert, pri delu na cesti zaradi udora roba cestišča prevrnilo tovorno vozilo. V nesreči se je poškodoval voznik, ki so ga na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje in ga odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Trebnje in Šentrupert so požarno in protinaletno zavarovali kraj nesreče, pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanca, z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine in pomagali pri postavitvi vozila nazaj na cestišče.

Ob 23.00 je na Vajdovi ulici v Semiču motorist zapeljal s ceste v manjšo škarpo in padel. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so poškodovanega oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so reševalcem pomagali pri oskrbi in prenosu ponesrečenca ter zavarovali in razsvetlili kraj nesreče.

Po neurju

Ob 8.05 so gasilci PGD Dolenjske Toplice izvozili na odpravljanje posledic včerajšnjega neurja. V Dolenjskih Toplicah v ulici Ob Sušici so prekrili del strehe stanovanjske hiše, v kraju Selišče in Bušinec del strehe gospodarskega objekta, v kraju Bušinec so s ceste odstranili podrta drevesa, ki so ovirala promet. V kraju Bušinec je bil nagnjen tudi telefonski drog, ki so ga sanirali delavci Telekoma.

Tudi gorelo je

Sinoči ob 22.42 je v naselju Zagorica pri Velikem Gabru, občina Trebnje, gorel zidan objekt, obit z lesom, velikosti 10x15 metrov. Gasilci PGD Trebnje, Veliki Gaber, Zagorica, Log in Sela pri Šumberku so požar omejili in pogasili ter pregledali objekt s termo kamero. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Zagorica. O dogodku so bili obveščeni policisti.

Davi ob 5.04 je ponovno gorel objekt v naselju Zagorica pri Velikem Gabru. Gasilci PGD Zagorica in Veliki Gaber so pogasili požar.

Včeraj ob 14.53 je v Mirni Peči pri železniški postaji gorela trava ob železniški progi. Ogenj na površini približno 300 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Mirna Peč.

Ob 18.07 je pri kraju Gumberk na travniku pri gradu Struga, občina Novo mesto, zagorela balirka. Požar so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Ratež. Balirka je popolnoma uničena.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes od 7.30 do 11.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP PETROL BROD.

Nadzorništvo Metlika obvešča, da od 8.00 do 14.00 prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VAVPČA VAS izvod nad progo.

Nadzorništvo Trebnje obvešča, da bo od 9.00 do 10.00 prekinjena dobava energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP BREZA na izvodu PROTI CERKVI.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah, prekinjena dobava električne energije na območju nadzorništva Krško mesto na območju TP Leskovec Gmajna 2 izvod Zajčki med 12. in 14. uro ter Senuše izvod Senuše med 8. in 10. uro.

Na območju nadzorništva Krško okolica na območju TP Železno vas, Železno, Podsreda Grad, Gorjane, Železno Podole, Vojsko med 10.30 in 13. uro ter Sremič Imperial med 8. in 10.30 uro. Na območju TP Raztez vas, Brezje Anže, Anže, Anže Šalamon, Raztez, Graben, Graben Ašič, Kostanjek med 7.30 in 8. uro ter med 13.30 in 14. uro.

Na območju nadzorništva Bistrica ob Sotli na območju TP Banovec izvod Podgorje Okrog med 9. in 12. uro ter Podsreda med 10.30 in 13. uro.

Na območju nadzorništva Sevnica na območju TP Kamenica, Kamenško med 8. in 10. uro.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava