dolenjska

Ponosni, ker njihovo kapelo krasi Rupnikov mozaik

26.7.2016 | 10:55 | L. M., foto: Andreja Verderber

Ponosni, ker njihovo kapelo krasi Rupnikov mozaik

Jelševnik - Vaščani Jelševnika so pred kratkim v kapeli Lurške matere božje pripravili blagoslov mozaika. Kapela je bila na željo prednikov družine Turk zgrajena v zahvalo za srečno potovanje v Ameriko, pred nekaj leti pa obnovljena.

Ponosni, ker njihovo kapelo krasi Rupnikov mozaik

Mozaik je blagoslovil črnomaljski kaplan Tomaž Maras, spremljali so ga še gospod župnik Peter Kokotec in Jože Pavlakovič iz Starega trga ter diakon Peter Kovač iz Kranja. Mozaik je oblikoval in izdelal pater Marko I. Rupnik iz Centra Aletti, znan po številnih mozaikih po svetu, še najbolj pa izstopajo mozaiki v Lurdu, Fatimi in Vzhodni Evropi. Mozaik prikazuje dogodek, ko se Peter z obema rokama oklene Jezusove roke v neurju.

Kot pravi Andreja Verderber, so veseli in hvaležni, da njihovo kapelo Lurške matere božje krasi njegova mojstrovina. Zahvaljujejo se tudi dobrotnikom, ki so financirali izdelavo, vnukinjam Milki in Mariji Turk. Po blagoslovu je navzoče pozdravila županja občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič in pohvalila nastalo umetnino. Povedala je še, da je ta mozaik tudi na nek način uvod v večji projekt v cerkvi Sv. Petra v Črnomlju in da bo Črnomelj najverjetneje dobil še kakšnega. Druženje vaščanov in ostalih gostov so popestrili mladi glasbeni talenti: Tina Pavšič, Tilen Verderber in Žan Vogrin. Zahvaljujejo se tudi lovcem za meso za golaž, Jožetu Žuglju za organizacijo ter vsem gospem za domače dobrote.

‹ nazaj

Galerija (15)

KAPELA_ 001
KAPELA_ 002
KAPELA_ 003
KAPELA_ 004
KAPELA_ 005
KAPELA_ 006
KAPELA_ 007
KAPELA_ 008
KAPELA_ 009
KAPELA_ 010
KAPELA_ 011
KAPELA_ 012
KAPELA_ 013
KAPELA_ 014
KAPELA_ 015

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava