dolenjska

Vrtec v Škocjanu bodo dozidali in nadzidali

28.7.2016 | 12:15 | Besedilo in foto: L. Markelj

Aleš Pavec in Jože Kapler ob podpisu pogodbe.

Aleš Pavec in Jože Kapler ob podpisu pogodbe.

Škocjan - Župan Občine Škocjan Jože Kapler in direktor novomeškega podjetja PAM d.o.o. Aleš Plavec sta danes dopoldne podpisala pogodbo za dozidavo in nadzidavo Vrtca Radovednež pri OŠ Frana Metelka Škocjan. PAM je bil izbran kot najugodnejši izvajalec del investicije, ki bo po besedah župana skupaj z DDV stala okrog 300 tisoč evrov.

Občina bo za pokrivanje stroškov investicije na podlagi povabila ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za dve proračunski leti koristila brezobrestni kredit - skoraj 95 tisoč evrov v letu 2016 in 2017 - prihodnje leto pa še nepovratna sredstva 23. člena Zakona o financiranju občin v višini dobrih 63 tisoč evrov.

Ravnateljica Irena Čengija Peterlin.

Ravnateljica Irena Čengija Peterlin.

Občina bo z nadgradnjo vrtca pridobila dve igralnici, pedagoški kabinet, sanitarije, dvigalno, dodatni igralni prostor. Drugo šolsko leto naj bi se tako malčki že vselili v nove prostore, gradnja pa med letom ne bo moteča.

Ravnateljica šole Irena Čengija Peterlin pravi, da se veselijo novih prostorov, v času gradnje pa upa, da bo delo nemoteno potekalo. »Organizacijskih sprememb nismo načrtovali, se pa bomo tedensko usklajevali z vodjo gradbišča in se sproti odločali glede na obseg in vrsto del,« pravi.

Vrtec v Škocjanu bodo dozidali in nadzidali

Prostorski problem letošnjega šolskega leta bodo začasno rešili tako, da bodo zagotovili predšolsko varstvo otrok za eno skupino v škocjanskem župnijskem domu. Skupina najmlajših bo tu začela delovati novembra. »Sicer bi morali zavrniti 16 vlog,« pravi ravnateljica šole Čengija Peterlinova, ki pove, da vrtec že deset let zaseda dve šolski učilnici, a ker se veča tudi število šolarjev, to v nedogled ne bo več mogoče. Kot kažejo statistični podatki, bo število otrok naraščalo tudi v prihodnje, tako da je nadgradnja vrtca res nuja.

Direktor PAM-a Plavec je ob podpisu pogodbe zagotovil, da bodo 10. avgusta začeli z uvedbo del v vrtcu, ta pa bodo stekla 15. avgusta. Rok dokončanja objekta je 15. januar prihodnje leto. Plavec je dejal, da se bodo potrudili, da bodo investicijo v roku dobro opravili, tako pa upa tudi župan Kapler in seveda računa tudi na odgovorno delo svojega nadzornika.

‹ nazaj

Galerija (4)

POGODBA_ 001
POGODBA_ 002
POGODBA_ 003
POGODBA_ 004

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava