bela krajina

Trije upokojene koncesionarje bodo nadomestili

14.8.2016 | 10:50 | L. Markelj

Zdravstveni dom Črnomelj. (Foto: M.B.J., ahiv DL)

Zdravstveni dom Črnomelj. (Foto: M.B.J., ahiv DL)

Črnomelj - Občina Črnomelj se letos srečuje z velikim izpadom zdravnikov koncesionarjev - do novega leta se namreč nameravajo upokojiti trije zdravniki. S 1. septembrom odhaja v pokoj Zlatko Borič, z zadnjim decembrom pa Krešimir Macan, oba zdravnika splošne medicine, decembra pa se bo upokojila tudi koncesionarka ginekologinja Gordana Pavlović Melinček.

Belokranjce, zlasti Črnomaljce, skrbi, kako bo v prihodnosti z njihovo zdravstveno oskrbo, ali bo urejeno za nadomeščanje, ali si bodo morali sami poiskati novega zdravnica...

Občina je problem rešila tako, da je koncesijo podelila Zdravstvenemu domu Črnomelj, katerega ustanoviteljica je. Direktorica doma Eva Čemas je pojasnila, da bo eno koncesijo prevzel obstoječi zdravnik, saj imajo trenutno več zdravnikov kot pogodbeno dogovorjenega programa z zdravstveno zavarovalnico, za ostala dva - enega specialista splošne medicine in ginekologa - pa so razpisali prosti delovni mesti. »Postopek je v teku in upamo, da bomo zdravnike dobili,« pravi Čemasova in dodaja, da so z občino v stiku in če ne bo uspelo, ostane še nadomestna koncesija. Direktorica omeni še, da je trenutno zaznati pomanjkanje zdravnikov družinske medicine in ne gre le za to, da nočejo v Belo krajino, da pa že leta 2018 kaže bolje.

Bolnikom odgovarja, da bo za paciente teh treh zdravnikov prav gotovo dobro poskrbljeno, saj trije koncesionarji odhajajo šele konec leta. V zdravstvenem domu si bodo poiskali in izbrali novega.

‹ nazaj

Komentarji (3)

18.8.2016Ocenislovnica 
trije upokojene koncesionarje---- g.Markelj halo??????
19.8.2016Ocenigramatika 
slovnica, je to tvoj končni domet komentiranja ali le profesionalna deformacija na vsako zatipkanje ? Članek namreč piše o drugi temi.
19.8.2016Oceniiii 
če ni za dohtarje, kako naj bo za slaviste?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava