bela krajina

V Semiču pripravljajo 22. Semiško ohcet

17.8.2016 | 17:00 | Besedilo in fotografije: M. B.-J.

V Semiču pripravljajo 22. Semiško ohcet
V Semiču pripravljajo 22. Semiško ohcet
V Semiču pripravljajo 22. Semiško ohcet

Semič - Občina Semič in Turistično društvo Semič sta pripravila novinarsko konferenco, na kateri so predstavili program 22. Semiške ohceti Šopek ljubezni, dela v občini v letošnjem letu ter predstavili abonmaja v Kulturnem centru Semič.

Semiška ohcet, ki bo tudi tokrat brez poročnega para, ki ga niso niti iskali, se bo pričela v petek, 26. avgusta, ob 19. uri, z otvoritvijo razstav v Kulturnem centru ter nastopom Stiškega kvarteta. Najbolj pestro bo naslednji dan, ko bodo s programom, v katerega so v šopek povezali tradicijo in moderno, začeli ob 12. uri. V kulturnem centru, ob njem ter v starem trškem jedru se bodo zvrstile številne prireditve. Kot sta povedala predsednik Turističnega društva Semič Dušan Kofalt in Tanja Prešeren Banovec iz Tica, se bo osrednji program Semiške ohceti začel ob 19. uri, ko bodo nastopile folklorne skupine Semiška ohcet, Društva Žumberčanov in prijateljev Žumberka Metlika s tamburaško skupino Klasje KUD Žumberak Novo mesto ter dragatuški folkloristi. V nedeljo pa bo ob 11. uri 57. srečanje borcev domicilnih enot NOV in POS Bele krajine, ob 15. uri bo otroška igrica za najmlajše, ob 18. uri pa še srečanje članov belokranjskih društev vinogradnikov.

Županja Polona Kambič je predstavila dela v občini. Gre predvsem za gradnjo cest in komunalno infrastrukturo. Direktorica Kulturnega centra Semič Irena Plut pa je povedala, da bodo tudi letos nadaljevali z belokranjskim abonmajem in abonmajem Nasmejmo se!, ki sta se lani dobro prijela. V abonmaja vpisujejo od konca avgusta do sredine oktobra, ko se bo začel abonma Nasmejmo se!, v katerem bo pet predstav. V belokranjskem abonmaju pa se bodo predstavili plesno društvo Krokar iz Metlike, oktet Konda iz Semiča in Gledališka skupina Zik Črnomelj s Partljičevo komedijo Pesnikova žena prihaja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava