kronika

Padel v gozdu in se poškodoval; iztekalo gorivo; vodo prekuhajte

23.8.2016 | 18:05 | J. A.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Danes okoli četrte popoldne se je v naselju Brezje pri Bojsnem (občina Brežice) pri padcu v gozdu poškodoval občan. Posredovali so gasilci PGD Globoko, ki so nudili pomoč pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila. Reševalci NMP Brežice so ga oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

Našli mino

Ob 8.32 so na Hermanovi cesti v Sevnici pri zemeljskih delih našli minometno mino, kalibra 81 mm, nemške izdelave, ostanek II. svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in varno uskladiščila.

Iztekalo pogonsko gorivo

Ob 6.42 so na Valvasorjevem nabrežju na območju Krškega posredovali gasilci PGE Krško, saj je iz tovornega vozila iztekalo pogonsko gorivo. Gasilci so zavarovali kraj dogodka in z vpojnimi sredstvi počistili oljni madež v dolžini 250 metrov. Obveščene so bile pristojne službe.

Vodo prekuhajte!

Komunala Sevnica obvešča vse porabnike pitne vode na območju javnega vodovoda Stagonce - Kancijan, da je treba vodo pred uporabo prekuhavati (vreti mora vsaj 1 minuto).

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava