novice

DL: Osnova šola je brezplačna, osnovnošolec pa ne; So v ozadju povsem drugi interesi; Bojijo se pustiti otroke ob cesti; Naj bo šola samo za dva učenca

24.8.2016 | 17:20

DL: Osnova šola je brezplačna, osnovnošolec pa ne; So v ozadju povsem drugi interesi; Bojijo se pustiti otroke ob cesti; Naj bo šola samo za dva učenca

Tiskana izdaja Dolenjske lista znova prinaša obilo branja o aktualnih temah.

Osnovna šola je brezplačna, osnovnošolec pa ne. To pred začetkom šole znova ugotavljajo starši, nekateri izmed njih komaj ali pa tudi celo ne uspe kupiti vse potrebščine. Seveda so največji zalogaj delovni zvezki in šolska torba, a tudi med letom je veliko stroškov – tu so ekskurzije in druge dejavnosti. Kako je s tem, kaj pravijo starši in kaj šolniki, preberite v novem Dolenjskem listu.

JE POSEBEN ZAKON O VAJENIŠTVU RES PISAN NEKOMU NA KOŽO?

S šolo in znanjem so povezane tudi praktične izkušnje, ki jih mladi pridobijo pri praksi. Minule dni se je iztekel rok za oddajo pripomb na objavljen predlog zakona o vajeništvu. Vsi se sicer strinjajo, da sistem vajeništva v naši državi potrebujemo in da je to področje potrebno urediti z zakonom. A kako? Je omenjeni predlog zakona res pisan nekomu na kožo? V Dolenjskem listu iščemo odgovore.

PROMETNA IN NEVARNA DRŽAVNA CESTA BREZ PLOČNIKA

V Dobravi pri Škocjanu pa se bojijo za šolarje in tudi vse ostale pešce in kolesarje, saj ob izredno prometni in nevarni cesti skozi vas ni pločnika. Na to krajani opozarjajo že leta in leta, a do zdaj še niso bili uslišani. Konec junija, torej že med počitnicami, so opravili celo štetje prometa in od 5. ure zjutraj do 21. ure našteli 3612 vozil, med njimi je bilo tudi veliko težkih tovornjakov. Jim bo zdaj končno uspelo priti to tako nujnega pločnika?

V OSILNICI UKINJAJO ŠOLO

V Osilnici se soočajo z zaprtjem podružnične šole, saj naj bi jo v novem šolskem letu tako kot v pravkar iztekajočem se obiskovala le dva učenca. Zaprtje šole je naletelo na ostro nasprotovanje tamkajšnje občine, civilnega gibanja in prebivalcev, ki so začeli zbirati podpise proti zaprtju šole.

IN ŠE…

Seveda v Dolenjskem listu pišemo tudi o številnih drugih zanimivih dogodkih, med drugim smo bili na sprejemu rokometašev Mihe Zarabca in Blaža Janca, ki sta zastopala barve Slovenije ter tudi Dolenjske in Posavja na olimpijskih igrah.

Ne pozabite, četrtek je dan, ko nagradimo najboljše in zadovoljimo najzahtevnejše bralce!

Uredništvo Dolenjskega lista

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava