kronika

S helikopterjem v UKC; danes brez elektrike

29.8.2016 | 07:10 | M. K.

Foto: arhiv

Foto: arhiv

Včeraj ob 18.08 uri se je v naselju Gorenja Pirošica, občina Brežice, občan poškodoval pri delu s kotnim brusilnikom. Reševalci NMP Brežice so mu na kraju nudili medicinsko pomoč in ga prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UC SB Brežice.

Ob 11.00 uri je dežurna ekipa Enote helikopterske nujne medicinske pomoči in posadka s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljala obolelo osebo iz Splošne bolnišnice Novo mesto v UKC Ljubljana.

Napaka na termostatu

Ob 17.40 je v naselju Vrbovec, občina Trebnje, zaradi napake na termostatu centralne peči prišlo do izpusta pare na varnostnem ventilu. Gasilci PGD Dobrnič so pregledali kurilnico, odstranili drva in prezračili prostor.

Zakaj se je sprožil alarm?

Ob 14.52 se je v ZD Krško sprožil avtomatski javljalnik požarov. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so s termo kamero pregledali tretje nadstropje in podstrešje objekta, vzroka za sprožitev alarma pa niso našli. Alarmno napravo so postavili v prvotno stanje. Obveščene so bile pristojne službe.

Pogasili travo in podrast

Ob 21.07 je v bližini naselja Podvinje v občini Brežice gorela suha trava in podrast. Gasilci PGD Rakovec in Kapele so požar na težje dostopnem terenu pogasili. Zgorelo je 1 hektar trave in podrasti.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Novo mesto obvešča, da bo danes:

- od 7.30 do 10.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MAKUTE;

- od 8.00 do 9.00 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP BUŠINC.

Nadzorništvo Trebnje obvešča, da bo danes od 10.00 do 13.00 prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠENTLOVRENC.

Nadzorništvo Metlika obvešča, da bo od 10.00 do 12.00 zaradi del prekinjena dobava odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VRTAČA2, tokokrog Oven.

Nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo od 7.30 do 14.00 prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP BREZJE PRI MOKREM POLJU, TP ŽERJAVIN 2.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Sevnica na območju TP Log, Log 2, Log kamnolom, Lukovec, Mali Lukovec, Konjsko vas, Laze in Reštanj med 8. in 14. uro.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava