kronika

Zaradi nesreče zaprta dolenjska AC: lovili konja in psa

29.8.2016 | 13:20 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Zaradi prometne nesreče pri Zalokah je zaprta dolenjska avtocesta, je zgodaj popoldne opozoril Prometno-informacijski center. Zapora prometa je med priključkoma Drnovo in Smednik v smeri proti Ljubljani.

Proti Obrežju pa je oviran promet. »Opozarjamo voznike, da morajo pustiti med ustavljenima kolonama dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil,« so še opozorili dežurni.

Dopolnjena objava ob 14. uri:

Zaradi nesreče je pri počivališču Zaloke zaprt prehitevalni pas. Nastal je zastoj, približno 4 km. Proti Ljubljani je promet na tem odseku oviran na odstavnem pasu.

Dopolnjena objava ob 14.35:

S Policijske uprave Novo mesto so o današnji nesreči sporočili naslednje:

Na interventno številko policije 113 smo okoli 12.30 ure prejeli več klicev o prometni nesreči na avtocesti, v kateri naj bi bilo udeleženih več vozil, zaradi nesreče pa sta zaprta oba prometna pasova. Na kaj je bilo iz različnih smeri napotenih več policijskih patrulj, saj so ene informacije govorile o prometni nesreči na Čatežu, druge pa pri počivališču Zaloke.

Izkazalo se je, da je voznik terenskega vozila s prikolico, na kateri je imel konja, peljal po avtocesti od cestninske postaje Drnovo v smeri Ljubljane. Pred počivališčem Zaloke je od zadaj iz neznanega razloga vanj trčil voznik kombija. Prikolico je odbilo na nasprotni vozni pas za smer Obrežja, konj pa je pobegnil, prav tako pes iz njegovega vozila.

Po prvih klicih na 113 in 112 so bile na kraj poleg policistov napoteni še uslužbenci DARS, gasilci in dve reševalni vozili. Zdravstveno osebje je pregledalo udeležence prometne nesreče. Voznik terenskega vozila ima lažje poškodbe (odrgnine…), a kot kaže ne bo potreboval nadaljnje zdravstvene oskrbe. Za konja in psa je poskrbel lastnik - po prvih ugotovitvah naj ne bi bila poškodovana. Na kraj prometne nesreče je prišel tudi veterinar.

Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta proti Ljubljani zaprta za promet 45 minut, sedaj promet potega po enem prometnem pasu. Promet proti Obrežju prav tako poteka po enem voznem pasu. Policisti so imeli pri pripravljanju poti za intervencijska vozila proti kraju prometne nesreče kar nekaj težav zaradi nepravilnega razvrščanja vozil. Zaradi več klicev in posledično različnih informacij o obsegu in posledicah prometne nesreče so bile aktivirane ustrezne sile in službe v obsegu, da bi se lahko soočile s pričakovanimi posledicami – ki pa so bile na koncu bistveno manjše, kot je sprva kazalo.

Druge okoliščine prometne nesreče in vzroki zanjo bodo znani po zaključenem ogledu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava