kronika

Vlak do smrti povozil 18-letnika

31.8.2016 | 09:55 | M. L.

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Danes zjutraj nekaj po četrti uri, je na relaciji Trebnje – Mirna, na prehodu lokalne ceste čez železniško progo, označenim z Andrejevim križem, vlak povozil 18-letnega moškega, ki je na kraju umrl. Po prvih ugotovitvah ogleda in zbranih obvestilih ni znakov kaznivega dejanja. Vlak je na odseku proge vozil v mejah predpisanih hitrosti, na njem sta bila le strojevodja in sprevodnik. Strojevodja je opravil preizkus alkoholiziranosti, ki ni prikazal prisotnosti alkohola. O dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in državnega tožilca. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine dogodka.

Kolesar lažje poškodovan

V Žabji vasi v Novem mestu je po poročanju Roberta Perca iz Policijske uprave Novo mesto včeraj nekaj pred tretjo uro popoldan 70-letni voznik osebnega avtomobila v semaforiziranem križišču pri zavijanju v levo spregledal 46-letnega kolesarja, ki je vozil naravnost po cesti in ne po predvideni kolesarski stezi. Kolesar je ob trku padel in se lažje poškodoval. Alkohola pri obeh voznikih ni bilo, bodo pa ukrepali zoper oba: zoper voznika osebnega avtomobila, ker se ni prepričal ali lahko zavije varno in ni upošteval pravila prednosti ter zoper kolesarja, ker ni uporabljal površine, namenjene kolesarjem.

Pijanemu zasegli kolo z motorjem

Brežiški policisti so popoldne v bližini naselja blatno zasegli kolo z motorjem. Z njim se je po cesti peljal 42-letni moški brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 1,11 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava