dolenjska

OŠ Šentjernej še pet let kulturna šola

28.9.2016 | 07:55 | L. Markelj, foto: OŠ Šentjernej

Lucija Kuntarič je prevzela priznanje za OŠ Šentjernej.

Lucija Kuntarič je prevzela priznanje za OŠ Šentjernej.

Šentjernej - Učenci in učitelji OŠ Šentjernej so se pred dnevi razveselili novice, da so si za naslednjih pet let prislužili naziv kulturna šola. Šola je bila med 15 –timi šolami še posebej nagrajena za izjemne dosežke na področju folklorne dejavnosti. Razglasitev je bila na zaključni prireditvi projekta v Petrovčah.

Šentjernejska šola se je tako znašla med 58 v Sloveniji, ki si je po oceni strokovne komisije prislužila naziv, ki ga je imela že sedaj. Pred tremi leti so namreč spet postali kulturna šola in bili takrat najboljši v kategoriji velikih šol, njihovi folklorniki pa so prejeli naziv odličnosti.

OŠ Šentjernej še pet let kulturna šola

Kot pravi Lucija Kuntarič, ki je na podelitvi tudi prevzela priznanje, se je obseg vseh aktivnosti v šoli na področju kulture še povečal. Imajo dve gledališki skupini, štiri skupine foklornikov Šentlore (ravno letos praznuje skupina deset let delovanja), otroške in mladinski pevski zbor, glasbeno skupino, literarne in likovne ustvarjalce, recitatorje na podružnici v Orehovici itd. Letos mineva tudi šest desetletij od izdajanja šolskega glasila Naša pot. Šola je v treh letih izdala kar tri literarne prvence učenk, uprizorili so mladinski muzikal, pripravili najmanj devet tematskih razstav, uprizorili glasbeno-plesno gledališko predstavo Lunino kraljestvo….

Kot pove ravnateljica šole mag. Renata Zupanc Grom, na šoli deluje 14 mentoric in ena zunanja mentorica za ples, ki svoje znanje in izkušnje rade delujo učencem. Velik poudarek dajejo izobraževanja mentorjev, ki se vsako leto udeležujejo različnih seminarjev, posvetov in mednarodnih simpozijev s področja kulture. Šola v veliki meri omogoča razvijanje in izražanje mladih ustvarjalcev, kar se odraža v številnih kulturnih prireditvah, na katerih sodelujejo njihovi učenci oz. jih šola sama celo organizira. Vsem mladim nadarjenim ustvarjalcem šola bienalno podeljuje plakete in priznanja slavček.

‹ nazaj

Galerija (4)

KULTURNA_001
KULTURNA_002
KULTURNA_003
KULTURNA_004

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava