novice

Dolenjski list ima številko 3500

28.9.2016 | 17:30

Dolenjski list ima številko 3500

Tokratna tiskana izdaja Dolenjskega lista nosi jubilejno številko 3500. Na 40 straneh tudi tokrat obljubljamo veliko zanimivega branja, poleg tega pa vam prilagamo še septembrsko Živo.

ZARADI POMOČI OB PREMOŽENJE?

Leta 2012 je začela veljati nova socialna zakonodaja, s katero je varstveni dodatek postal pravica s področja socialnega varstva in ne več s področja pokojninskega sistema. Kar 78 odstotkov upravičencev se je pravici odreklo zaradi navezanosti na nepremično, po navadi kmetijo. Država je sedaj pripravila spremembe. Kakšne in kaj kažejo številke v naših krajih, boste izvedeli v tiskani izdaji časopisa.

ROMI DO PITNE VODE

Pretekli teden je odmevala odločitev Vlada Republike Slovenije, da nameni dodatna sredstva za zagotavljanje pravic Romov v jugovzhodni Sloveniji, in sicer za dostop do pitne vode v naseljih Goriča vas v ribniški občini ter v Dobruški vasi na hišnih številkah št. 35 in 41 v škocjanski občini. Preverjali smo podrobnosti in ozadja.

NIČ VEČ PREKUHAVANJA VODE?

Župani občin Novo mesto, Šmarješke Toplice, Šentjernej, Škocjan in Straža so okoljski ministrici Ireni Majcen natočili čisto vodo. In to dobesedno. Zakaj, preverite v Dolenjcu, kjer pišemo tudi o dogajanju v drugih občinah Dolenjske, Posavja, Bele krajine in ribniško-kočevskega območja.

DOLENJCU PRILOŽENA ŽIVA

V tokratni prilogi Živa se dotikamo vzgoje mladih, pogovarjamo z avstralsko Slovenko, mladim klarinetistom, ki je po nesreči pristal na vozičku in odkrivamo skrivnosti gradu Turn pri Dragatušu.

Ne pozabite, četrtek je dan, ko nagradimo najboljše in zadovoljimo najzahtevnejše bralce!

‹ nazaj

Komentarji (3)

29.9.2016Ocenibralec 
S številko 3500 nekaj zelo narobe, saj je stvar človeške pomote, ki si jo lahko ogledate po izvodih iz spletnega arhiva letnikov DL. Številka DL, ki je izšla daljnega 6.12.1973, je imela zaporedno številko1236, naslednja z datumom 13.12.1973 pa namesto 1237 po pomoti 1273. In od te neljube zamenjave zadnjih dveh številk že slabih 43 let teče napačno označevanje zaporednih številk, saj jih do 3500 dejansko manjka 36. Pa brez zamere.
29.9.2016Ocenibralka 
V Arhivu Dolenjskega lista za leto 2016 ni datoteke današnjega Dolenjca, prav tako v Arhivu Žive za leto 2016 ni datoteke današnje Žive. Kako to?
30.9.2016OceniUredništvo DL 
Res je, imeli smo tehnične težave, zato aktualne številke nismo mogli naložiti na strežnik - je pa to danes urejeno in zadnjo številko Dolenjca lahko ponovno berete na spletu. Tudi priloga Živa bo naložena v kratkem. Hvala za razumevanje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava