dolenjska

Obnavljajo cesto proti Pleterjam

28.9.2016 | 16:00 | Besedilo in foto: L. Markelj

Promet poteka enosmerno in je urejen s semaforjem.

Promet poteka enosmerno in je urejen s semaforjem.

Šmarje, Pleterje - Med večjimi finančnimi zalogaji za šentjernejsko občino je obnova ceste Šmarje - Pleterje, o kateri se je sicer veliko govorilo že od leta 2007, nekaj je bilo tudi postorjenega, a prava obnova se začenja sedaj.

Cesta je zelo dotrajana, luknjasta, problemi so bili tudi s poplavljanjem meteornih voda ob večjih deževjih. Obnovitvena dela so se pričela pred kratkim, izvajalec pa je Javno podjetje Ekološka družba Šentjernej, s katerim je občina podpisala pogodbo v višini 155 tisoč evrov bruto, podjetje pa je za podizvajalca del preko postopka javnega naročila male vrednost izbralo podjetje Kop Brežice d.d.

Obnavljajo cesto proti Pleterjam

Občina bo po besedah direktorja občinske uprave Sama Hudoklina naložbo izvajala v dveh fazah - prva poteka 275 metrov od pokopališča v Šmarjah do zaselka Golobinjek, obsega pa razširitev in obnovo ceste, ureditev celotne infrastrukture z odvodnjavanjem, gradnjo pločnika in javne razsvetljave. Dela dobro potekajo, končana naj b bila do 20. oktobra.

Druga faza bo vsebovala sanacijo nasipa, globoko drenažo in oblaganje brežin nasipa in bo precej dražja od prvega dela. Na občini upajo, da jo bodo uresničili prihodnje leto.

Financiranje projekta bo mogoče na osnovi 21. in 23. člena Zakona o financiranju občin ter 56. člena Zakona o izvrševanju proračuna za leti 2016 in 2017.

‹ nazaj

Galerija (10)

PLETERJE_001
PLETERJE_002
PLETERJE_003
PLETERJE_004
PLETERJE_005
PLETERJE_006
PLETERJE_007
PLETERJE_008
PLETERJE_009
PLETERJE_010

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava