novice

Evropska sredstva za tehnološke parke in inkubatorje

19.10.2016 | 10:40 | M. L.-S.

Evropska sredstva za tehnološke parke in inkubatorje

Ljubljana - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo v kratkem objavilo javni razpis za izvedbo podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v RS v letih 2016 in 2017 (SIO 2016 – 2017). Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, so namreč sprejeli odločitev o finančni podpori storitev inovativnega okolja. Cilj javnega razpisa, ki bo objavljen v kratkem, je spodbuditi zagon, rast in razvoj inovativnih podjetij s potencialom hitre rasti.

Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo razpisa, bo 3,2 milijona evrov, od katerih jih bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrega 2,3 milijona evrov.

Javni razpis bo razdeljen v tri sklope: Tehnološki parki, Podjetniški inkubatorji in Univerzitetni inkubatorji. V okviru javnega razpisa bo prepoznanih 370 poslovnih idej in inkubacija 160 novih podjetij.

Namen javnega razpisa je preko subjektov inovativnega okolja vzpostaviti standardizirano, geografsko in programsko uravnoteženo podporo zagonu, razvoju in rasti inovativnih podjetij s potencialom hitre rasti. Povečati želijo njihovo inovacijsko aktivnost, mednarodno konkurenčnost in internacionalizacijo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava