kronika

Vlomilce ujeli na bližnji njivi

20.10.2016 | 12:30

Vlomilce ujeli na bližnji njivi

Novo mesto - Klicu odgovorne občanke in hitremu ukrepanju policije gre zasluga, da vlomilci, ki so sinoči delovali na območju policijske postaje Krško, ne bodo ostali nekaznovani. Sinoči je namreč policiste Policijske postaje Krško na pomoč poklicala občanka, saj naj bi slišala, da v sosednji hiši nekdo razbija steklo. Policisti so takoj odšli na kraj in ugotovili, da so neznanci vlomili v gospodarski objekt. Pregledali so širšo okolico in na bližnji njivi opazili neznance, ki so bežali. Policisti so jih izsledili in prijeli. 20-letnemu, 18-letnemu in mladoletnemu osumljencu so odvzeli prostost in jih pridržali. Zasegli so jim več kosov ukradenega orodja, motorno žago in samokolnico. Kasneje so ugotovili, da so osumljenci v bližini vlomili še v en objekt. Okoliščine kaznivih dejanj tatvine še preiskujejo. Trojico bodo po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo.

Prehitro in v drevo, peško in še enkrat v drevo

Nekaj po 8. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Ratežem in Šentjernejem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 21-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Nekaj po 19. uri se je zgodila prometna nesreča na Mestnih njivah v Novem mestu. 43-letna voznica osebnega avtomobila je v ovinku zaradi neprilagojen hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v 68-letno peško, ki je hodila ob robu vozišča. Poškodovano peško so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli lažje poškodbe.

19. 10. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki naj bi se zgodila 18. 10., v nesreči pa se je hudo poškodoval voznik osebnega avtomobila. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila v Selih pri Jugorju. 40-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v zadnji 24 urah posredovali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 164 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval voznik osebnega avtomobila, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, vlomov in tatvin.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava