nogomet

Aluminij s samo devetimi igralci vzel zmago Krčanom

22.10.2016 | 19:00 | I. V.

Krški navijači so se v tretji minuti podaljška prezgodaj veselili zmage. (Foto: I. Vidmar)

Krški navijači so se v tretji minuti podaljška prezgodaj veselili zmage. (Foto: I. Vidmar)

Krško - Ko je Filip Dangubić v tretji minuti sodnikovega podaljška po podaji Damirja Sadikovića popeljal Krško na tekmi z Aluminijem v vodstvo z 2:1, si najbrž nihče ni mislil, da se lahko še kaj spremeni. A se je. Nogometaši iz Kidričevega, ki so v 81. minuti zaradi rdečega kartona ostali še brez Francesca Tahiraja s samo devetimi igralci na igrišču so še enkrat pritisnili in že minut kasneje prišli do prve priložnosti za izenačenje, a je Martin Vrbanec z glavo streljal mimo vrat, le minuto kasneje, v zadnji od petih minut sodnikovega podaljška pa je bil Josip Zeba bolj natančen in Aluminij je izenačil. A to še ni bilo vse - nogometašem Krškega je uspelo še enkrat izgubiti žogo in gostje so bili spet nevarni, a je sodnik z dvojnim piskom tekmo zaključil pri izidu 2:2 in tako Aluminij na devetem mestu za osmouvrščenimi Krčani še naprej zaostajajo za točko.

Tekma med neposrednima tekmeca v boju za osmo mesto, ki v desetčlanski prvi slovenski nogometni ligi prinaša neposreden obstanek, se je začela slabo za Krčane, ki so v prvih minutah zapravili kar nekaj priložnosti - najprej je Vuklišević po podajo s kota z glavo poslal žogo v prečko, v 13. minuti pa je Belokranjec Martin Kramarič, ko se je 13. minuti znašel povsem sam pred vrati, s trinajstih metrov žogo nabil visoko prek gola. Če ni uspelo doseči zadetka Krčanom, pa je to na nasprotni strani igrišča v 18. minuti šlo bolje od rok Nemanji Jakšiću, ki je po prostem strelu z desne strani prišel do odbite žoge približno 25 metrov od domačih vrat, s strelom iz prve pa je presenetil Marka Zalokarja, ki je na gol črti obstal kot vkopan. Do konca polčasa sta imeli obe moštvi še nekaj priložnosti, a je izid ostal nespremenjen.

Zmaga gostov iz Kidričevega bi Krčane spravila v slab položaj, zato je bilo treba v drugem polčasu nujno nekaj narediti. Ko je v deveti minuti drugega dela tekme Dangubić na robu kazenskega prostora lepo podal do Ibrahima Arafata Mensaha, ki je preigral Janžekoviča ter s petih, šestih metrov zadel mrežo gostov, so v Krškem že laže zadihali. Upanje na še bolj ugoden izid pa sta okrepili še izključitvi Krljanovića v 67. minuti zaradi drugega rumenega kartona in Tahiraja v 81. minuti. Krčani so številčno premoč izkoristili šele v tretji minuti sodnikovega podaljška, ko je Dangubić poskrbel za evforijo na tribuni, kjer so zvesti navijači Krškega že slavili zmago, a je so jih gostje tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom umirili z izenačujočim zadetkom.

Nogometaši Krškega bodo prihodnjo soboto v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostovali v Celju.

Krško : Aluminij 2:2 (0:1)

Strelci: 0:1 Jakšić (18.), 1:1 Arafat Mensah (54.), 2:1 Dangubić (90.), 2:2 Zeba (90.).

Krško: Zalokar, Dušak (od 86. Haljeta), Vuklišević, Krajcer, Pušaver, Kramarič, Sadiković, Jurečič (od 65. Špiler), Čeh (od 67. Baskera), Dangubić, Arafat Mensah.

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Turkalj, Zeba, Kocić, Krljanović, Vrbanec, Cvek, Škoflek (od 83. Petrović), Srdić (od 63. Rebernik), Tahiraj.

Rumeni kartoni: Pušaver, Kramarić, Drnovšek; Krljanović, Jakšić, Janžekovič.

Rdeča kartona: Krljanović (67., dva rumena kartona), Tahiraj.

Trenutna lestvica: 1. Olimpija 28, 2. Maribor 27, 3. Domžale 23, 4. Celje 23, 5. Gorica 21, 6. Luka Koper 18, 7. Rudar 15, 8. Krško 14, 9. Aluminij 13, 10. Radomlje 4.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava