dolenjska

Minister Koprivnikar obsodil napad na škocjanskega župana

26.10.2016 | 13:45 | M. Ž.

Jože Kapler (Foto: M. Ž.)

Jože Kapler (Foto: M. Ž.)

Ljubljana, Škocjan - Na fizični napad na škocjanskega župana Jožeta Kaplerja, o katerem smo že poročali, se je odzval minister za javno upravo Boris Koprivnikar, pristojen tudi za področje lokalne samouprave.

»Zgrožen sem prebral novico o ponovnem fizičnem napadu na župana, tokrat na župana Občine Škocjan. Odločno obsojam vsakršno nasilje, saj družba, ki želi dobro vsem državljankam in državljanom, lahko to doseže samo s strpnim in spoštljivim dialogom. Razumljivo je, da imamo pogosto zelo različna stališča in interese, ki pa jih za skupno dobro lahko usklajujemo samo z argumenti in strpnim sodelovanjem,« je dejal minister.

‹ nazaj

Komentarji (9)

26.10.2016 8 (8) (0)Ocenifranci 
Bravo gospod minister! Tile tu pa niti komentarjev ne objavljajo. Gnide!
26.10.2016 10 (10) (0)Oceniopazovalec 
cigoti so vsak dan bolj predrzni mi pa delamo za njih da oni lahko delajo otroke in pizdarije.............vprašajte kako je v Lj v Šentvidu kjer so Strojanovi od 14 prebivalcev jih je sedaj že 50 kasirajop dnar, grejejo s ena kurilca ki ga plača država halo to je Slovenija mi pa delamo cele dneve za 700 €
26.10.2016 1 (1) (0)Ocenibrane iz straže 
Župan je časten in pošten človek, pustite mu delati. Nestrpneže pa ostro kaznovati brez dajanja potuhe in pristranskosti.
26.10.2016–1 (0) (1)OceniRom 
Kakšni komentarji, da te kap. Kdo od vas je videl kaj se je dogajalo? Plače županov so na nivoju temu primerno naj bo odgovornost in obnašanje.
27.10.2016 1 (1) (0)OceniA... 
Takole,pa si nalijmo čistega vina. Kje je država za tele probleme ? Se oglasijo samo takrat ,ko je problem že eskaliral ? Kje so bili do zdaj ,da pomagajo županu ?Same gofle so jih ! Kar pa se tiče te družine ,pa takole_ baje dobijo vsega skupaj od države okoli 4.500 EUR ,vsepovsod jih je z vozom polno,po vseh bližnjih vaseh,otroci brskajo po kontejnerjih ,so nesramni in nadležni.In od kje jim zeleni avdi karavan? Žal vse skupaj jih je 16 ,če gredo samo 1 x na dan vsi s kanistri po vodo tam kjer so jo nastavili --je bodo imeli dovolj ! Ampak zakaj ,če pa so navajeni,da se jim mora vse postaviti pred prag . DEJSTVO JE ,da obstajajo v naselju le redke izjeme,katere so kolikortoliko socializirane . Torej se da BREZ TEGA DA NONSTOP KRIČIJO O SVOJIH PRAVICAH ,DOLŽNOSTI PA NE POZNAJO!! Okoli hodijo ,kot da je vse njihovo ,privoščijo pa si čisto vse ! Si lahko mi ? IN KJE SO NAŠE PRAVICE ? NO PA NAJ ZDAJ PRIDE KOPRIVNIKAR IN STVARI UREDI ,ne pa da se samo oglaša iz LJ !!! BOMO MI OKOLIŠKI PREBIVALCI KDAJ ŽIVELI V MIRU ? Pa upam ,da komentar objavite,nisem nestrpna AMPAK KAR JE PRAV JE PRAV ,KAR PA NAROBE PA NAROBE !!!
27.10.2016OceniLogika 
Država naravnost spodbuja dejanja teh nasilnežev stem, da tej skupini državljanov tolerira neplačevanje kazni. Praktično (95%) kazni ne plačujejo, niti tistih, lahko tudi več kot tisoč EUR visokih za hude prometne prekrške. Ob tem, da so v večini prejemniki denarnih sredstev od te iste države - tako država celo privilegira! te nasilneže. Kam to pelje ?? Nasilnež, ki je fizično napadel župana je v svoji skupnosti celo pridobil ugled, saj je najvišjega predstavnika svoje občine - na gob.. in nebo plačal nobene kazni. Logično lahko sledi, ko bo v njihovo skupnost morda prišel na obisk predsednik države, bo tud njega na gob.. in si bo, med svojimi, tako pridobil celo ugled v evropskem merilu.
27.10.2016OceniAdolf 
Rom, o nasilnem dogodku obstaja policijsku zapisnik, ki - ne boš verjel - velja tudi za vas. Plače županov so na nivoju, kar je prav, dejanja nasilnežev in tistih, ki tak način nesoglasij podpirajo in relativizirajo pa čisti - prevzaprav umazan - poden.
27.10.2016Ocenisosed 
Minister pravilno! Ampak jaz pričakujem distanciranje od nasilnih dejanj tudi od Rudaša, Bogdana Mikliča, Zveze Romov, Romskega foruma, Amnesty International, Varuha človekovih pravic... kje so??? A se ne počutijo pristojne, da bi o dogodku posredovali svojoe mnenje??? Ta dogodek vendarle meče slabo luč na skupnost za katero se zavzemajo in molk je v tem primeru enako kot podpora takemu obnašanju Romov. Kaj če bi se zgodilo obratno?? Se ne bi situacija skoraj cel teden prikrivala pred mediji ampak bi zgoraj našteti v naslednje trenutku sklicali novinarsko konferenco in razpredali na dolgo in široko o ogroženosti romske skupnosti. Dejstvo pa je, da je ta družina problematična, da jih tudi v naselju niso sprejemali. Ni res, da v naselju Dobruška vas ni vode, v naselju je 16 vodovodnih priključkov in nekatere družine nimajo vode samo zaradi spora med njimi samimi v naselju. Ta družina se je morala zaradi medsebojnega nasilja z ostalimi umakniti nekaj sto metrov iz naselja in tudi ta župan jim je pri tem pomagal. Toliko o tem da še vedno velja, da je dobrota sirota...
27.10.2016OceniAdolf 
sosed, popolnoma se strinjam s tabo. Res se prav nihče od naštetih v tvojem komentarju ni distanciral od tega nasilnega in gnusnega dejanja. To, da molk pomeni tiho strinjanje je vsakomur jasno. Molk vseh naštetih si ne znam razlagati drugače, kot da so podaljšana roka teh nasilnežev. To je sicer zaskrbjujoče a je tudi dvorezen meč. Nasilni so že tudi do predstavnikov oblasti. Potuha ne bo nikomur koristila.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava