nogomet

Nogometaši Krke v polfinalu slovenskega pokala

26.10.2016 | 17:00 | I. Vidmar

Nogometaši Krke so se z remijem na drugi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije uvrstili v polfinale. (Foto: I. Vidmar)

Nogometaši Krke so se z remijem na drugi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije uvrstili v polfinale. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Nogometašem Krke je na povratnem srečanju četrtfinala pokal Slovenije uspelo ohraniti prednost s tekme v Velenju, kjer so Rudarja premagali z 2:0, tokrat pa jim je uspelo remizirati (2:2) in se tako uvrstiti v polfinale, kar pa ni uspelo Krčanom, ki so po porazu z Domžalami na prvi tekmi v Krškem z 1:2 izgubili tudi drugo tekmo v Domžalah.

Novomeščani so tekmo začeli slabo, pustili gostom, iz Velenja, da so nemoteno prihajali v njihov šestnajstmetrski prostor in večkrat nevarno ogrozili vrata domačega vratarja Darka Marjanovića, ki je moral prvič po žogo v mrežo, kamor jo je iz gneče v kazenskem prostoru poslal John Mary Uzuegbunam Honi, že v 12. minuti, že v 27. minuti pa je Dominik Glavina povišal na 2:0 in skupni izid je bil izenačen na 2:2. Če bi tako ostalo do konca srečanja, bi najprej igrali podaljške in nato streljali enajstmetrovke, da se to ne bo zgodilo pa je z zadetkom v zadnji minuti prvega polčasa poskrbel Miha Kostanjšek, ki je Krko s tem vrnil v igro za polfinale.

Pričakovati je bilo, da bodo prvoligaši iz Velenja v nadaljevanju tekme pritisnili na Marjanovićeva vrata, kar se je tudi zgodilo, a zadetka ni prejel novomeški vratar, ampak velenjski, Ristić, ki ga je še v drugo ta dan po enajstih minutah igre v drugem polčasu premagal Miha Kostanjšek, ki je izenačil na 2:2. Kljub vsem prizadevanjem gostov je ta izid ostal do konca srečanja.

Malo po koncu tekme med Krko in Rudarjem pa je v javnost prišla vest, da tekmovanja v drugi ligi ne bo nadaljeval Zavrč, ki so ga Novomeščani v tej sezoni premagali s 7:1 in 2:1, točke s teh dveh tekem pa bodo po izstopu Zavrča brisali.

‹ nazaj

Galerija (24)

Nogomet Krka Rudar - 001
Nogomet Krka Rudar - 002
Nogomet Krka Rudar - 003
Nogomet Krka Rudar - 004
Nogomet Krka Rudar - 005
Nogomet Krka Rudar - 006
Nogomet Krka Rudar - 007
Nogomet Krka Rudar - 008
Nogomet Krka Rudar - 009
Nogomet Krka Rudar - 010
Nogomet Krka Rudar - 011
Nogomet Krka Rudar - 012
Nogomet Krka Rudar - 013
Nogomet Krka Rudar - 014
Nogomet Krka Rudar - 015
Nogomet Krka Rudar - 016
Nogomet Krka Rudar - 017
Nogomet Krka Rudar - 018
Nogomet Krka Rudar - 019
Nogomet Krka Rudar - 020
Nogomet Krka Rudar - 021
Nogomet Krka Rudar - 022
Nogomet Krka Rudar - 023
Nogomet Krka Rudar - 024

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava