dolenjska

Rebalans predvsem zaradi suhokranjskega vodovoda

27.10.2016 | 10:15 | M. Ž.

Rebalans predvsem zaradi suhokranjskega vodovoda
Rebalans predvsem zaradi suhokranjskega vodovoda

Dolenjske Toplice - Topliški svetniki so na včerajšnji seji potrdili drugi rebalans letošnjega proračuna, ki je doživel manjše spremembe. Prihodke so povečali za en odstotek oz. za dobrih 53 tisoče evrov na nekaj več kot 5 milijonov 780 tisoč evrov, odhodke pa zmanjšali za 4,7 odst. oz. za dobrih 281 tisoč evrov na nekaj manj kot 5 milijonov 674 tisoče evrov.

Kot je pojasnil župan Jože Muhič, gre povečanje predvsem na račun prejetih 51 tisočakov od novomeške Komunale in na drugi strani zmanjšanje zaradi suhokranjskega vodovoda, kjer 368 tisoč evrov načrtovanega denarja prenašajo v prihodnje leto. Pogodbo za sofinanciranje tega velikega projekta petih občin so namreč podpisali dva meseca kasneje, kot so predvidevali po najbolj črnem scenariju, kar pomeni tudi zamik del in sofinanciranja. Ob tem je župan dejal, da je zadovoljen, da so na ostalih postavkah dobro načrtovali stroške.

V nadaljevanju so v prvi obravnavi potrdili tudi predloga novega statuta Občine Dolenjske Toplice in poslovnika občinskega sveta, ki sta bila potrebna zaradi uskladitve z zakonodajo, ta se je od uveljavitve obeh večkrat spremenila in dopolnila, in poenotenja posameznih izrazov. Med drugim je bila v zakonodaji dopolnjen tudi člen o imenovanju podžupana, ki zdaj poleg tega, da ima občina enega ali dva podžupana, določa tudi to, da ga mora župan imenovati najpozneje v 45 dneh po konstitutivni seji občinskega sveta. Tako se po besedah župana Topličanom obeta, da bodo podžupana oz. podžupanji dobili še letos, svetniki morajo opraviti še drugo obravnavo.

Po razpravi je občinski svet soglašal še, da občina kupi dve parceli v skupni izmeri 100 kv. metrov, ki sta potrebni za gradnjo prve faze topliške obvoznice.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava