Novomeščan Kovačević za prvake

28.11.2016 | 11:15

Maj Kovačević, ko je še igral za Krko, na tekmi proti Slovanu, kjer je bil najboljši strelec. (Foto: I. Vidmar/arhiv DL)

Maj Kovačević, ko je še igral za Krko, na tekmi proti Slovanu, kjer je bil najboljši strelec. (Foto: I. Vidmar/arhiv DL)

Novo mesto - Novomeški košarkar Maj Kovačević, nekdanji član slovenske reprezentance do 23. leta in mlajših selekcij, ki je domačo Krko zapustil po sezoni 2009/2010, ko se je preselil v Laško, je pred dnevi okrepil moštvo državnih prvakov, domžalski Helios Suns. Z njim so podpisali pogodbo zaradi poškodb Luke Vončine in Jureta Močnika, v Domžalah pa naj bi Maj igral do konca decembra, prvič pa naj bi oblekel domžalski dres že v torek, 29. novembra, v ligi prvakov proti Nymburku.

26-letni Novomeščan je v dozdajšnjem delu kariere igral za domačo Krko, Zlatorog, Geoplin Slovan, Nitro, Komarno, Pagrati iz Aten, Široki in Zadar. V minuli sezoni je v dresu bosanskega kluba dosegal 13,4 točke, 2 skoka in 1,9 podaje na tekmo.

Po podpisu pogodbe z Domžalčani je Maj Kovačević povedal: "Zadovoljen sem s prihodom v Helios Suns in upam, da bom ekipi pomagal do čim boljših iger v Ligi Nova KBM, Ligi prvakov in Pokalu Sixt Alpe Adria. Pričakovanja so, glede na to, da gre za moštvo, ki je v minuli sezoni osvojilo naslov državnega prvaka, zagotovo velika in upam, da bom upravičil zaupanje trenerja in kluba. Na prvem treningu so me soigralci odlično sprejeli, tako, da že komaj čakam, da zaigram na prvi tekmi in se predstavim domžalski publiki."

I. V.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava