kronika

Izločili skoraj četrtino tovornjakov

5.12.2016 | 12:15

Med poostreno kontrolo prometa so na avtocestnem počivališču Dul odkrili ukradeno vozilo Volkswagen Tuareg. (Foto: PU Novo mesto)

Med poostreno kontrolo prometa so na avtocestnem počivališču Dul odkrili ukradeno vozilo Volkswagen Tuareg. (Foto: PU Novo mesto)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v petek, 2. decembra, na avtocestnem postajališču Dul, smer Obrežje, izvajali poostren nadzor tovornega prometa in v treh urah ugotovili 25 kršitev. Največ jih je bilo ob tehtanju tovornih vozil - preobremenjenih jih je bilo kar devet. V štirih primerih tovor ni bil pravilno zavarovan, sedem voznikov med vožnjo ni uporabljalo varnostnega pasu, eno tovorno vozilo je imelo tehnične pomanjkljivosti, pri enem je bila ugotovljena prekoračitev hitrosti, ostale kršitve pa so se nanašale na nepravilnosti dokumentov.

Kar 14 tovornih vozil je bilo zaradi hujših kršitev izločenih iz prometa, kar je predstavlja skoraj četrtina vseh ustavljenih in kontroliranih tovornih vozil, sporočajo s PU Novo mesto.

Med poostrenim nadzorom prometa so kontrolirali tudi voznike osebnih avtomobilov. Pri kontroli dokumentov in preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so za osebni avtomobil Volkswagen Touareg, ki ga je vozil državljan Bosne in Hercegovine, ugotovili, da je bil avto ukraden v Franciji. Vozilo so policisti zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Pijan razbil tri avte

Novomeški policisti so v petek okoli 14.30 posredovali v prometni nesreči z udeležbo treh vozil na Otoški cesti. Ugotovili so, da je 46-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v voznico pred njim in pri tem to vozilo odbil še v avto tretje voznice.

Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,91 miligrama alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Pijan padel z mopedom

Na lokalni cesti v okolici Sevnice je včeraj popoldne voznik kolesa z motorjem izgubil nadzor nad vozilom, padel in se lažje poškodoval. 35-letni povzročitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel kar 1,10 miligrama alkohola. Izdali so mu plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V hišo na Kočevarjevi

Na Kočevarjevi ulici v Novem mestu je nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo ter ukradel televizijski sprejemnik in nakit. Škode je za okoli 900 evrov.

V kombi na Ljubljanski

Na parkirnem prostoru na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v petek ali soboto neznanec vlomil v kombinirano vozilo in ukradel motorno žago.

V bencinski servis

V noči na nedeljo je nekdo vlomil v prostore bencinskega servisa v Črnomlju. Okoliščine policisti še preiskujejo.

‹ nazaj

Komentarji (1)

5.12.2016OceniUuuu 
Zakaj tega ne izvajajo dnevno?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava