Kako smo se imeli v šoli v naravi

6.12.2016 | 13:00

Kako smo se imeli v šoli v naravi
Kako smo se imeli v šoli v naravi

Loka pri Zidanem Mostu, Dolenja vas pri Čatežu - Učenci 4. in 5. razreda POŠ Loka pri Zidanem Mostu so 16. novembra za tri dni odšli v CŠOD v dom Čebelica. Tri učenke so zapisale svoje vtise.

V sredo, 16. novembra, smo ob 7. 30 odšli v CŠOD – Čebelica. Ko smo prišli, smo si malo ogledali okolico Čateža pri Trebnjem. Nato smo odšli na zelo dobro malico. Sledil je prosti čas. Razpakirali smo vse stvari iz kovčkov in potovalk, zložili v omarice in oblekli posteljo. Pri popoldanskih dejavnostih smo se učili o prometu in orientaciji. Zvečer pa smo ob 6. uri pojedli dobro večerjo. Po večerji smo odšli v učilnico in tam nam je učitelj Drago povedal malo o vsaki zvezdi. Ko smo končali, nam je rekel, da naj se gremo obut. Odšli smo na kratek sprehod. Po sprehodu smo vsi odšli pod tuš, si umili zobe in odšli v posteljo. Naslednje jutro smo pojedli zajtrk, se oblekli in odšli k prvi dejavnosti. To je bilo lokostrelstvo. Učitelj nam je povedal pravila in tehniko, potem pa smo streljali na tarčo. Popoldan ob 12. 45 je sledilo kosilo, nato pa kolesarjenje in orientacija. Zvečer ob 20. uri smo imeli zabavo - Škratkov ples. Vsaka soba je pripravila eno točko. Malo smo peli in plesali, potem pa je sledil počitek. Zjutraj smo pojedli zajtrk in pospravili stvari v kovčke in potovalke. Sledili pa sta še zadnji dejavnosti - Lov na lisičko in igre. Kovčke in potovalke smo imeli že pripravljene v avli. Vzeli smo jih in skupaj odšli na igrišče ter počakali na avtobus.

Imela sem se zelo lepo.

Zala Plazar, 4. r.,
POŠ Loka pri Zidanem Mostu

V sredo, 16. novembra, smo se učenci četrtega in petega razreda iz POŠ Loka odpravili v dom Čebelica. Ko smo prišli, smo najprej odšli na krajši sprehod, da smo si razgledali kakšna je Dolenja vas. Ko smo prišli nazaj, smo razpakirali. Po kosilu je sledila prva dejavnost in sicer promet in orientacija. Zvečer pa smo odšli na malo daljši sprehod. Naslednji dan, po zajtrku, smo imeli kolesarjenje in lokostrelstvo. Po kosilu smo izdelovali vrečke iz blaga in risali zemljevid. Zvečer smo imeli Škratkov ples. Vsak soba si je izmislila svojo točko. Z nami je bil še 4. c razred iz OŠ Sevnica. Zadnji dan smo si vse spakirali. Ker pa je deževalo, smo namesto plezanja igrali različne igre. Svoje znanje smo preizkusili z igro Lov na lisico. Predno smo odšli domov so nam podelili še priznanja.

Bilo mi je zelo všeč, še posebej kolesarjenje, saj smo imeli zelo smešnega učitelja. Na avtobusu so nas učiteljice vprašale, s katero oceno bi ocenili CŠOD. Jaz sem jo ocenila s pet, saj mi je bilo zelo všeč. Zelo veliko smo se naučili in to smo morali tudi pokazati. Najbolj všeč pa mi je bilo, da smo na nočnem sprehodu nosili petrolejke.

Manca Kocem, 5. r.,
POŠ Loka pri Zidanem Mostu

Za tri dni smo se učenci 4. in 5. razreda skupaj z učenci 4. c razreda odšli v Dolenjo vas – Čatež. Odšli smo zato, ker je tam prijetna šola v naravi – dom Čebelica.

Prispeli smo dopoldne in najprej odšli na sprehod po Čatežu. Ko smo prišli nazaj, nas je pričakal gospod Matej. Predstavil se je, nato pa smo se razdelili po sobah. Kmalu je sledil počitek, potem pa kratek sestanek. Po sestanku smo že začeli s popoldanskimi dejavnostmi. To sta bili promet in orientacija. Pri vsaki dejavnosti nas je imel drug učitelj. PO končanih aktivnostih je sledila večerja in potem prosti čas. Ker smo imeli še večerne dejavnosti, smo se odpravili na nočni pohod. Zvečerilo se je in čas je bil za spanje. Naslednji dan so nam pred zajtrkom ocenili sobe. Po zajtrku so sledile dopoldanske aktivnosti - kolesarstvo in lokostrelstvo. Po dejavnostih je sledilo kosilo in počitek. Ker smo bili tam, da kaj novega spoznamo, smo že hiteli na popoldanske dejavnosti – preprosti zemljevid kraja Čatež in izdelovanje vrečk. Čas je hitro minil in že smo imeli prosti čas in nato večerjo. Za zadnji večer smo imeli ples. Vsaka soba se je morala predstaviti s točko. Ko smo končali s točkami, smo lahko plesali kar smo želeli. Hitro je minilo in že je bil čas za spanje. Zbudili smo se zadnji dan in kot vedno so nam ocenili sobe. Odšli smo na zajtrk in še na dopoldanske dejavnosti – plezanje in Lov na lisico. Ker je deževalo, nismo morali plezati po plezalni steni, zato smo se igrali stare družabne igre. Po kosilu so nam razdelili priznanja in že je bil čas, da se odpravimo.

Uživala sem v vsem, še posebej pa v hrani in dejavnostih. Vesela sem bila, ker sem dobila priznanje za prvo mesto v Lovu na lisico in za prvo mesto v pospravljanju sob. Želela pa bi, da bi v domu Čebelica ostali dlje časa.

Emanuela Kleindienst, 5 r.,
POŠ Loka pri Zidanem Mostu

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava