Po debeli uri razprave tretjina udeležencev zapustila delavnico

6.12.2016 | 17:00

Foto: M. M.

Foto: M. M.

Novo mesto - Analiza stanja prometa je končana, prav tako osnutek vizije celostne prometne strategije (CPS) v MO Novo mesto, ki bo podlaga za oblikovanje konkretnejših ukrepov na podlagi izbranih prioritet in vrednot, usklajenih med občinsko upravo, stroko in širšo javnostjo. Slednji je bila včeraj namenjena že tretja delavnica na to temo, ki jo je obiskalo čez 30 udeležencev.

Delavnica je potekala v KC Janeza Trdine, kjer je na ogled tudi manjša razstava o dosedanjem poteku oblikovanja CPS, obiskovalci pa so še vedno vabljeni, da podajo svoje predloge. »Strategija je sedaj v rokah lokalne skupnosti in dejstvo je, da mora biti dobro zastavljena, tako vizija kot končna slika, da bomo lahko trdi pogajalci v dialogu z državo,« je uvodoma dejal župan Gregor Macedoni. Kot je znano, bo CPS tudi podlaga za črpanje evropskih sredstev, Radovan Nikić iz podjetja Acer, ki sestavlja CPS skupaj z Razvojnim centrom Novo mesto, pa je predstavil dosedanji potek dela.

Osnutek vizije se sicer glasi: Novo mesto je zgled prometne integritete, kjer varujemo živahna jedra po meri ljudi in učinkovite dostope po meri gospodarstva. Z lahkotno mobilnostjo premoščamo vse razdalje.

Osnutek vsebuje tudi natančnejšo obrazložitev, včeraj pa je bilo slišati vrsto bolj splošnih pripomb, tako da je tretjina udeležencev delavnico predčasno zapustila. Kaj so menili tisti, ki so ostali, in kdaj naj bi bila CPS zaključena ter na občinskem svetu, pa podrobneje v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

M. M.

Galerija

Komentarji (8)

6.12.2016 1   (1)   (0)   Ocenilokalpatriot 
kritik dau sem ti + za pripombe drugače nam dam pa vsem EN velik MINUS. . Zakaj? zato ker smo ustoličili kar smo "demokratično" izvolili 2014. Po meri:) nihče ne pride slučajno na oblast... pa še zato, ker ni jajc to predčasno spremenit. Ko se bodo zgodile spremembe 2018 in zgodile se bodo zagotovo 100% , bo že toliko zafuranega da nas Trump in Putin ne rešita naslednjih 10 let....Gdo je kriv? SAMI SMO SI KRIVI! tako ali drugače imamo kar si zaslužimo . Srečno novo leto:) , v tem labirintu neumnosti, hudobije, nepotizma, opurtunizma, klijetalizma in vseh možnih "izmov" zbranih pod eno streho tega prelepega mesteca ali le okraja kot praviš kritik :) ...
6.12.2016 8   (8)   (0)   OceniMarko 
Macedoni pri svojih prijatlih na davkoplačevalske stroške naroča nove in nove analize, strategije, študije in delavnice. Namesto da bi se kaj gradilo gre denar v žepe prijatlov.
6.12.2016 6   (6)   (0)   OceniAdi 
Če župan že nič ne gradi pa ruši to kar so gradili drugi. Na straški cesti je dal posekati "muhičev" drevored in dal zasaditi "macedonijev" drevored. Sedaj so na vrsti za posek drevesa na Glavnem trgu.
6.12.2016 10   (10)   (0)   OceniPodgurc 
Kakor sem seznanjen je bistvo te strategije zapreti promet preko Glavnega trga. Mene ne moti bom šel pa v trgovine in gostilne kam drugam. Regrada pa tudi do sedaj nisem nabiral na Glavnem trgu saj je pokakan in polulan od psov katere sprehajajo.
6.12.2016OceniJan 
Župan ima prav. Treba je zapreti cesto za podgurce.
6.12.2016 5   (5)   (0)   OceniURA 
Samo da se bo kradlo. Za to so vsi za. Ena tretjina novomeščanov je šla domov. Tisti ki so ostali, 2/3 pa so bili župan in njegovi (dnš, goga, situla, svetniki, podžupani, komunalci(
7.12.2016Oceninovomeščan 
Za vse ne bo nikoli prav ! Mnenja so pač zelo različna. Sprijaznimo se s tem.
7.12.2016 2   (3)   (1)   Ocenilokalpatriot 
Nikoli ne bo prav za vse, bo pa kod izgleda prav za izbrane.....ostale kdo jih jeb..... prav maš novomeščan!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava