dolenjska

Narodni dom: Občina s pritožbo na višjem sodišču ni uspela

9.2.2017 | 10:15 | M. M.

Narodni dom (Foto: M. M., arhiv DL)

Narodni dom (Foto: M. M., arhiv DL)

Novo mesto, Ljubljana - Višje sodišče v Ljubljani je nedavno zavrnilo pritožbo novomeške mestne občine, po kateri bi morali kulturni ustvarjalci zapustiti Narodni dom. »Pa ga nismo in ga ne bomo, ker nam ni treba,« so novico na kratko preko Facebooka komentirali člani Avtonomne kulturne cone Sokolc.

Kot je znano, je občina že novembra lani na novomeškem okrajnem sodišču vložila tožbo zaradi izpraznitve in izročitve nepremičnin v posest. Za Dolenjski list so iz občinske službe za odnose z javnostmi dodatno pojasnili, da so hkrati sodišču predlagali še izdajo začasne odredbe za izselitev, ki pa je bila zavrnjena: »Ker je bila začasna odredba zavrnjena, smo vložili pritožbo, o kateri je odločalo višje sodišče v Ljubljani. Pritožbi ni ugodilo. Tožba na izpraznitev in izročitev nepremičnin v posest je še v teku, pričakujemo, da bi se obravnava lahko začela v prihodnjih mesecih.«

Kot je znano, se zaradi tega občina konec lanskega leta ni odločila za sanacijo strehe in ostala dela v Narodnem domu, tamkajšnji uporabniki pa še vedno vztrajajo, da bi ta lahko potekala kljub njihovi uporabi objekta.

‹ nazaj

Komentarji (23)

9.2.2017 7 (9) (2)OceniNika 
Z arogantnim odnosom in nezmožnostjo komuniciranja je Macedoni naredil že veliko škode Novemu mestu.
9.2.2017 7 (7) (0)Oceniah 
Ti tako imenovalni kulturniki plačujejo uporabo doma, elektrike,vodo....Če ne naj jim izklopijo te storitve pa naj ustvarjajo naprej.....
9.2.2017OceniAC & Naši 
AC Sokolc zahteva prostor, elektriko, vodo ... Romi zahtevajo zemljo, vodo, elektriko http://www.dolenjskilist.si/2017/02/07/170275/novice/dolenjska/Romski_svetniki_zahtevajo_vodo_in_elektriko_za_vse/ Držim pesti da se tole na sodišču (ko bo zaresna obravnava) reši na način, da ne bo pol Slovenije pokonci zaradi bogih in zatiranih na Dolenjskem. Kot kaže je nekaterim, glede na poročanje, bližje, da se v Narodnem domu nič ne spremeni.
9.2.2017 2 (3) (1)Ocenibrezplačno za vse 
Pozimi ogrevate na elektriko? Zakaj pa ne. Sicer je zelo drago, ampak brez skrbi, račun pošljite na MONM, naj ga poravna za vas. Tako kot to naredijo "umetniki" iz Sokolca. Naj jih novinar Dolenjskega lista pogumno vpraša: - na kaj ogrevajo stavbo? - koliko znaša mesečna položnica? - kdo jim plača to položnico. Naj bo informacija iz prve roke. Samo to, bo dovolj.
9.2.2017 5 (8) (3)Oceninovomeščan 
Dokler bo sokolc zaseden z umetniki, obnove NE BO ! Pa ne zaradi župana !
10.2.2017 5 (5) (0)Ocenijože 
dokler bo Macedoni sedel na Rotovžu napredka v Nm ne bo, pa ne zaradi občanov!
10.2.2017 5 (5) (0)Ocenijože 
Napredujejo le njegovi klečeplazniki in ritolizniiki! hvala bogu da se približuje 2018.....leto volitev in odrešitev:)
10.2.2017 4 (4) (0)Ocenijože 
pa še to naj povedo na rotovžu koliko stanejo njihove položnice za elektriko, vodo ? glede na škodo ki jo delajo v NM. Ustvarjajo dvojni minus.
10.2.2017 2 (2) (0)Oceninn 
izgubljajo na celi fronti.
10.2.2017 1 (1) (0)Ocenikorl 
zgubljamo mi navadna raja občani in to kaku vsak dan bul tonemo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava