dolenjska

Tekmovalci iz Šmarjete pokazali največ znanja

22.3.2017 | 17:50 | J. A., foto: OZRK Novo mesto

Zmagovalna ekipa OŠ Šmarjeta

Zmagovalna ekipa OŠ Šmarjeta

Dolenjske Toplice - V okviru 11. državnega tekmovanja osnovnošolskih ekip prve pomoči se je danes na OŠ Dolenjske Toplice pomerilo 12 ekip, med katerimi so največ znanja pokazali tekmovalci z OŠ Šmarjeta, ki so se uvrstili na regijsko tekmovanje. To bo 12. aprila v dvorani Leona Štuklja Novo mesto, so sporočili iz OZRK Novo mesto.

Današnja konkurenca je prišla z naslednjih osnovnih šol: Bršljin, Brusnice, Drska, Grm, Otočec, Stopiče, Frana Metelka Škocjan, Šentjernej, Šmarjeta, Vavta vas, Žužemberk in Dolenjske Toplice. Preizkusili so se v teoretičnem znanju iz zgodovine gibanja RK in prve pomoči ter praktičnem znanju iz prve pomoči, ko so pomagali poškodovanim.

Vse ekipe so se pripravljale celo šolsko leto pod vodstvom mentorjev po šolah, pomagal pa sta jim tudi predavatelja prve pomoči pri Območnem združenju RK Novo mesto, doc. dr. Uroš Kovačič in Aleš Jakše. Kor rečeno, je prvo mesto zasedla ekipa OŠ Šmarjeta, drugega tekmovalci z OŠ Dolenjske Toplice in tretjega ekipa prve pomoči OŠ Žužemberk. Vse ostale šole so zasedle četrto mesto.

‹ nazaj

Galerija (3)

mentorji ekip PP in Aleš Jakše
vsi tekmovalci
zmagovalna ekipa

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava