dolenjska

Novomeški projekt zmagovalec kampanje EU projekt, moj projekt

13.5.2017 | 14:45 | L. M.

Obrat za sušenje odpadnega blata pri centralni novomeški čistilni napravi v Ločni. (Foto: M. Ž., arhiv DL)

Obrat za sušenje odpadnega blata pri centralni novomeški čistilni napravi v Ločni. (Foto: M. Ž., arhiv DL)

Novo mesto - Projekt Mestne občine Novo mesto Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju reke Krke – hidravlične izboljšave kanalizacije in centralna čistilna naprava v Novem mestu je absolutni zmagovalec glasovanja v sklopu kampanje EU projekt, moj projekt tako v statistični regiji jugovzhodne Slovenije, kot tudi na nivoju celotne države, saj je prejel največ glasov med vsemi prijavljenimi projekti v kampanji - 12.510 glasov. To novico je pred dnevi objavilo Ministrstvo za okolje in prostor RS.

Skupna vrednost projekta je znašala dobrih 17,5 milijona evrov z DDV, od tega je EU prispevala dobrih 8 milijonov 300 tisoč evrov, Republika Slovenija skoraj 1,5 milijona evrov, Mestna občina Novo mesto pa skoraj 7 milijonov 765 tisoč evrov. Prva faza je obsegala izgradnjo Centralne čistilne naprave Novo mesto z dodatno obdelavo blata, druga faza pa gradnjo primarnih kanalov, črpališč in zadrževalnih bazenov na različnih lokacijah po Mestni občini Novo mesto.

Jože Kobe. (Foto: B.B., arhiv DL)

Jože Kobe. (Foto: B.B., arhiv DL)

 Zmagovalne projekte po dvanajstih statističnih regijah bodo 9. in 10. junija predstavili na dnevih odprtih vrat EU projekt, moj projekt. Izvedbo projekta je koordinirala ekipa Mestne občine Novo mesto pod vodstvom vodje Urada za gospodarske javne službe Jožeta Kobeta. Uspešen projekt iz prejšnje evropske kohezijske politike Mestna občina Novo mesto nadgrajuje s celovitim pristopom pri prenovi komunalne infrastrukture v naši občini, pri kateri je bilo v preteklosti veliko zamujenih priložnosti.

‹ nazaj

Komentarji (28)

13.5.2017 10 (10) (0)Ocenidalde 
Bravo. Vidiš Jože. Pohvale ne zna pa noben podgurc spisat.
13.5.2017—   (1) (1)OceniPodgurc 
Podgurc bo vse to plačal. Kitijo se s tujim perjem
14.5.2017 14 (14) (0)OceniMarko 
Vse čestitke in zahvala Kobetu. Pri tem projektu so Kobetu tisti, ki se hodijo sedaj zraven slikat močno metali kolena pod noge.
14.5.2017 14 (14) (0)Oceniprimerjava 
Ta projekt se je začel istočasno s projektom hidravličnih izboljšav vodovodnega sistema. Kobe priskrbel večji del denarja za izvedbo projekta in njegov projekt je zmagal na državnem nivoju. Medtem, ko se je projekt hidravličnih izboljšav vodovodnega sistema šele začel izvajati in so že pri izdelavi temeljev župani podpisali za ca. 600.000 EUR aneksov pri pogodbi na ključ.
14.5.2017 17 (17) (0)OceniRobi 
Kobe je ves čas na tnalu. Pod Muhičem je ob finančnem razsulu Kobe za pol leta vodil občinsko upravo in jo iz katastrofalnih številk spravil na zeleno vejo in so ga potem odžagali. Macedoni pa Kobeta prav tako onemogoča na vseh področjih.
14.5.2017–9 (1) (10)OceniJan 
Robi to, da je župan na občino pripeljal svoje ljudi katerim je zaupal vodenje projektov je povsem normalno in ne nabijaj.
14.5.2017 2 (2) (0)Oceniata od Jana 
Vse vode se zlivajo v morje......ne bi dodajal več. Poznavalcem razmer v Nm- vse jasno.
14.5.2017 7 (7) (0)OceniMIha 
Kobe bo dobil volitve 2018 in močno podporo velikega dela mladine in nove stranke v kolikor bo ispolnil obljube in počistil za temi nebodijihtreba , ki sedaj vladajo NM temeljito - brez izjem. Sama njegova sposobnost gospodarske uspešnosti ne bo dovolj. NM je potrebno hkrati očistiti nesnage ki se je nakotila v večino javnih ustanov, da bo njegov uspešen rezultat za gospodarstvo prišel do izraza. Drugače bo zastojn , navkljub dokazanem smislu za gospodarstvo. V kolikor tega ne bo storil bo nova stranka mladine nastopila samostojno, odmevno in nevtralno z močnimi argumenti v javnosti.
14.5.2017 6 (6) (0)OceniMIha 
Kobe ni še dejansko nikomur nič obljubil, niti ni javno izrazil želje za kandidaturo župana Nm l.2018 , bo pa to predhodno moral storiti , če bo hotel pridobiti podporo vseh dobromislečih občanov in lokalpatriotov NM- predvsem mladine ter gladko zmagati in končno premakniti to občino iz katasrofalnega stanja v katerem se nahaja že nekaj let v korist VSEH občanov , ne le pooblaščenih izbrancev ozke garniture vladajočih lokalnih politikantov kot se to sedaj dogaja ...
14.5.2017 16 (16) (0)OceniJaka 
Res škoda, da Kobe ni župan. Za Novo mesto je pridobil na desetine milijonov EU in državnih podpor za projekte katere je uspešno izvedel. Vidi se, da je človek profesionaec in da zna delati. A mi lahko kdo navede kakšen projekt zdajšnjega župa? Razen da je dal posekati drevored, da se toži z mladino iz Sokolca, da kljub obljubam ni prekinil najemne pogodbe za RIC in da je privatiziral občinske zavode in ukinil Agencijo za turizem?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava