mladi dopisnik

Šola v naravi na Pohorju

21.5.2017 | 09:50 | Besedilo: Eva Močnik, Nuša Žveglič, 2. Av; Foto: Nuša Doberšek, 2. Av, Pia Doberšek, 2. Ae, Simon Gregl, 2. Ae, Aleksandra Pšeničnik, 2. Av

Šola v naravi na Pohorju

Brežice, Pohorje - V sredo, 3. maja, smo se dijaki drugih letnikov Ekonomske in trgovske šole Brežice odpravili v šolo v naravi na Pohorje. Tri dni smo prebivali v domu Planinka, z nami pa so bile profesorice Ester Cerinski, Vladka Lopatič Omerzu in Mojca Ogorelc.

Razdeljeni smo bili v štiri skupine in se izmenično razporejali po različnih dejavnostih. Prekolesarili smo 12 km gorskega terena, rolali, se orientirali v naravi in pridobili znanje o kurjenju ognja v naravi. Skozi dan smo imeli 7 ur dejavnosti, med drugim smo spoznavali preživetje v naravi, gradili bivake, nabirali rastline in izdelovali namaze iz različnih sestavin.

V večernih urah smo imeli pohod in druženje, zjutraj pa smo se udeležili jutranje telovadbe. Zadnji večer smo imeli tudi delavnice socialnih veščin. V razredu smo skupaj peli, se še bolj povezali in pogovorili o vzdušju, ki je med nami. Profesorica Mojca Ogorelc nas je lepo usmerjala, nam podala navodila in skupaj smo ustvarili ter napisali misli, ki nas dvignejo v najtežjih trenutkih. Naše izdelke smo razstavili v jedilnici doma. Po končanih delavnicah smo se s petjem in plesom predstavili na zaključnem večeru.

V šoli v naravi smo uživali, se kot celota še bolj povezali in doživeli stvari, ki jih nikoli ne bomo pozabili.

‹ nazaj

Galerija (24)

pohorje01
pohorje02
pohorje03
pohorje04
pohorje05
pohorje06
pohorje07
pohorje08
pohorje09
pohorje10
pohorje11
pohorje12
pohorje13
pohorje14
pohorje15
pohorje16
pohorje17
pohorje18
pohorje19
pohorje20
pohorje21
pohorje22
pohorje23
pohorje24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava