kultura

Naj zazveni ljudska pesem

23.5.2017 | 07:10 | L. Markelj, foto: Občina Šmarješke Toplice

Ljudske pevke Rožce.

Ljudske pevke Rožce.

Bela Cerkev - V Hiši žive dediščine je pred dnevi potekalo območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž z naslovom Naj zazveni ljudska pesem.

Nastopile so naslednje zasedbe: ljudske pevke Šmarjetke iz DPŽ Šmarjeta, pevska skupina Li - la novomeškega folklornega društva Kres, ljudske pevke Klasje iz KD dr. Ignacija Knobleharja Škocjan, pevska skupina Podgorjanski prijatelji iz ZŠAM Novo mesto Šmihel, ljudske pevke Rožce iz DPŽ Toplice, ljudski pevci Vaški zvon iz KD Prečna, ljudske pevke Čebelice iz DPŽ Mirna Peč, ljudski pevci Fantje z vasi iz KD dr. Ignacija Knobleharja Škocjan ter vokalno-instrumentalna skupina tercet Li-La FD Kres iz Novega mesta.

Ljudske pevke Šmarjetke.

Ljudske pevke Šmarjetke.

Revijo je strokovno spremljala etnomuzikologinja dr. Mojca Kovačič iz ZRC SAZU, ki je po koncu srečanja vsaki skupini pevcev podala strokovni komentar na posamezni nastop. Vodja območne enote JSKD Novo mesto Klavdija Kotar je ob koncu prireditve, ki jo je povezoval etnolog in kulturi antropolog Tomaž Semetinger, podelila vodjem nastopajočih skupin priznanja za udeležbo na območnem srečanju.

‹ nazaj

Galerija (11)

BELA_001
BELA_002
BELA_003
BELA_004
Naj zazveni ljudska pesem
Naj zazveni ljudska pesem
BELA_001
BELA_002
BELA_003
BELA_004
BELA_005

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava