gospodarstvo

Petan napovedal možnost prodaje Term Čatež

28.7.2017 | 11:15 | B. B.

Bojan Petan (Foto: B. D. G., arhiv DL)

Bojan Petan (Foto: B. D. G., arhiv DL)

Ljubljana, Čatež ob Savi - Predsednik uprave DZS Bojan Petan je na nedavni skupščini družbe povedal, da je skupina DZS tik pred sklenitvijo 5-letnega reprogram dolgov (MRA), ki vključuje ugodnejšo obrestno mero, prodajo Marine Portorož ter po potrebi tudi Term Čatež.

Tako so na svoji spletni strani zapisali v Vseslovenskem združenju malih delničarjev (VZMD), ki se je udeležilo torkove skupščine DZS.

Terme Čatež so sicer eden od stebrov skupine DZS, ki jo lastniško obvladuje Brežičan Bojan Petan. V lanskem letu so ustvarile 32,7 milijona evrov  poslovnih prihodkov in 3,2 milijona evrov čistega dobička.

Skupina DZS je imela lani 122,6 milijona evrov prihodkov in prvič po štirih letih tudi čisti dobiček v višini 1,1 milijona evrov. Zaradi visoke zadolženosti in stroškov financiranja - skupina je imela ob koncu lanskega leta samo pri bankah najetih za okoli 128 milijonov evrov posojil -  je DZS ob koncu lanskega leta beležil bilančno izgubo v višini 31 milijonov evrov.

‹ nazaj

Komentarji (3)

29.7.2017 2 (2) (0)Ocenivolk 
BELOSVETSKA BARABA BO PRODAJALA TISTO KAR SMO LETA IN LETA USTVARJALI, TO JE VSE PLOD OSAMOSVOJITELJEV KI SO NAS DOBRO OSAMOSVOJILI, VSE SO ŽE BARABE USPELE PRODATI IN POKRASTI DENAR TO JE PA RES ZGODBA O USPEHU KI BI VŠOLAH BILA LAHKO POUČNA URA KAKO DRUŽBA NE SME DOVOLITI BARABIJE.
29.7.2017 1 (1) (0)Ocenivolk 
ŠE ENKRAT POGLEJTE BARABO KAKO SE NAM CINIČNO SMEJE IN V SEBI GOVORI GDO J..E SLOVENSKE B....E DOBRO SEM JIH OŽEL. DO KDAJ BOMO DOVOLILI TO U TAKO OPEVANI PRAVNI DRŽAVI KI JO Z VSAKO DRUGO BESEDO OMENJA NAŠ PREMIJER, AMPAK DO SEDAJ ŠE NIČ OD NJEGOVIH OBLJUB O PRAVNI DRŽAVI RAZEN PRAVLJIC ZA LAHKO NOČ
5.8.2017OceniDolenc 
Prej ko bo prodal bolje bo. Ker se dolg, ki ga ima podjetje že plačuje z žepov državljanov. Nov dolg pa lahko spet pate na ista pleča. Turizem, ki temelji na masovnosti pa je tako ali tako velik onesnaževalec, primer količina porabljene pitne vode in odplake.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava