šport

V Stožicah dve zmagi za Šentjernejčane

5.9.2017 | 17:30 | L. M., foto: KK Šentjernej

V Stožicah dve zmagi za Šentjernejčane

Ljubljana, Šentjernej - V organizaciji Konjeniškega kluba Stožice se je v nedeljo na Stožiškem ovalu odvil Derby dan, na katerem so uspešno sodelovali tudi Šentjernejčani.

V Stožicah dve zmagi za Šentjernejčane

Osrednji točki sporeda sta bili dirka Ljubljanska milja in Derby 2017. V izredni konkurenci v mednarodni dirki za povabljene kasače Ljubljanska milja je zmago slavil povratnik po poškodbi Luther King z Jožetom Sagajem mlajšim z izenačitvijo rekorda ljubljanske steze 1.13,6 na razdalji 1609 m. Drugo mesto je pripadlo Sammi-ju MS in Mitji Slaviču, tretje pa Dakot-u in Milanu Žanu.

Kot sta sporočila člana Kluba za konjeniški šport Šentjernej Lana Zrinjanin in Rok Hočevar, so z veliko nestrpnostjo čakali na razplet v derbiju – najpomembnejši dirki za štiriletne kasače slovenske reje. Marko Slavič je s Pepo v ciljni ravnini prehitel svojega sina Mitjo Slaviča s favoritinjo Izabelo II in slavil zmago s časom 1.18,8 na razdalji 2600 metrov. Pepa je tako osvojila trojno krono – dobila je namreč vse tri generacijske dirke. Na tretje mesto pa se je presenetljivo uvrstil Jori in Roman Jerovšek.

V Stožicah dve zmagi za Šentjernejčane

13 KASAČEV IZ ŠENTJERNEJSKE DOLINE

Klub za konjski šport Šentjernej je tokrat zastopalo 13 konj kasačev, ki so ponovno razveselili svoje navijače.

V otvoritveni točki sporeda so dirko v konkurenci 11 kasačev uspešno končali le štirje Šentjernejčani. Slast zmage je prvič v karieri okusila Santa Maria, katere lastnik je Aleš Košak. Do zmage jo je pripeljal Andrej Simončič s kilometrskim časom 1.19,6 na razdalji 1609 metrov. Drugo mesto je pripadlo Arianni in Andreju Košaku, tretje Giselli in Lani Zrinjanin ter četrto Anush A in Janezu Košaku.

V 2. točki sporeda sta do svoje druge letošnje zmage prišli Taxi NP (IT) in Vesna Šuštaršič. V zadnjem ovinku sta si Vesna in Taxi izborili prostor in napadli v ciljno ravnino. Ciljno črto sta prečkali s kilometrskim časom 1.15,9 na razdalji 1.609 metrov. Tretje mesto pa je osvojil Dior MS z Igorjem Novakom.

Šentjernejčani so osvojili še dve četrti mesti. Najprej je v 3. točki sporeda to uspelo Los Angelesu in Petru Zadelu mlajšem s kilometrskim časom 1.18,2 na razdalji 1609 metrov. Nato pa še v 5. točki sporeda Rucoei Spritz (IT) in Andreju Simončiču s kilometrskim časom 1.17,3 na razdalji 1609 metrov.

‹ nazaj

Galerija (6)

DIRKE_001
DIRKE_002
DIRKE_003
DIRKE_004
DIRKE_005
DIRKE_006

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava