namig za premik

Preventivno-izobraževalna delavnica o prometni varnosti, pred Lidlom

26.9.2017 | 10:00

Jesen je čas, ki naznanja vračanje otrok na naše ceste. Otroci promet velikokrat doživljajo drugače. Hitro jih premami kaj na drugi strani ulice in takrat pozabijo na vsa pravila. V ta namen Zavod Varna letos in Lidl Slovenija že četrto leto organizirata preventivno-izobraževalne delavnice o prometni varnosti za otroke.

Namen naših brezplačnih delavnic je podučiti otroke in tudi njihove starše o pravilnem ravnanju in vedenju v cestnem prometu ter tako prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v prometu.

Vabimo vas, vaše bralce oziroma poslušalce ali gledalce, da nas obiščete na delavnici o prometni varnosti, ki bo potekala v torek, 26. septembra 2017,

od 10. do 18. ure pred Lidlovo trgovino v Sevnici (Hermanova cesta 30).

Delavnice bodo vključevale prometni poligon za najmlajše, ustvarjalni kotiček o prometnem dnevu, predstavitev naletnih tež, otroških varnostnih sedežev, varne opreme na kolesu, simulacijskih očal (alkohol, droge, utrujenost). Predstavili bomo tudi novost – simulacijo zdrsa – simulacijo zdrsa na drseči/mokri podlagi, s čimer bomo zlasti voznike opozarjali na dodatno previdnost v jesenskem in zimskem času, ko so naše ceste mokre in spolzke.

V primeru slabega vremena bo delavnica potekala en dan kasneje.

Vljudno vabljeni.

‹ nazaj