dolenjska

Bi si radi ogledali arheološka izkopavanja v starem mestnem jedru?

23.10.2017 | 10:00 | S. G.

Bi si radi ogledali arheološka izkopavanja v starem mestnem jedru?

Novo mesto - Mestna občina Novo mesto v sodelovanju z izvajalci arheoloških del v sredo, 25. oktobra, pripravlja Dan odprtih vrat, na katerem si bodo udeleženci lahko ogledali potek izkopavanj v sklopu prenove mestnega jedra. Ob strokovnem vodstvu si bodo lahko ogledali izkopavanja, odlično ohranjeno staro mestno tlakovanje in nekatere druge najdbe.

Ogled bo potekal v dveh skupinah, ob 10. in 16. uri. Zbor udeležencev bo pred rotovžem.

Kot smo že poročali, prvi izsledki arheoloških raziskav na Glavnem trgu kažejo na resnično pestro zgodovino, najdbe minulega tedna pa napovedujejo še zelo pomembna odkritja tudi v zgornjem delu trga.

‹ nazaj

Komentarji (5)

23.10.2017OceniOgledalo 
Kaj si bomo pa mi Pudgurci hodili ogledovat, ko smo že vse videl in vse vemo.
23.10.2017Ocenidolenjc123 
@ogledalo ne rabijo podgurci ogledovat preteklosti, lahko grejo na oglede na Savinjsko, Gorenjsko, Primorsko pa bodo videli kako se stvari delajo. Samoprepričevanje kako smo drugi najboljši za Ljubljano ne pije cvička,...
23.10.2017OceniDirty old town 
Kdaj ba katakombe ki so pod cesto pridejo na vrsto za ogled? kaj o tem pa O besed, a? Dj dj to vse skup je tak diletantizem da mu ni para. Ne pove se koliko bo koštalo, kdaj bo končano in nenazadnje kaj se sploh gredo..? Ta zadnja je pa No.1. Več kot 1/2 stvari povezanih z izkopanininami, polaganjem kock, gradbenimi deli, varnostjo okoliških stavb, je skrivnostno v temo zavito - ENIGMA :) Ku.pa tak prokjekt:) Kaj češ Podgurci smo glupi in nič ne vemo:) pa kje ti pametnjakoviči živijo v 13.stoletju? Dol v katakombe pa kuglo na nogo in zatrpat pa čez lepo tlakovat. LOL. Drevesa se bodo še kako maščevala zgleda:) Narava nikoli ne odpusti. Nikoli.
23.10.2017Ocenijagoda 
Se je treba kam najaviti ali se samo pride?
23.10.2017Ocenijagoda 
a v petek, na dan nakupov, pa ne bi mogoče tudi ponudili tovrstni ogled? mogoče bi bilo zanimivo za koga.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava