šport

Zmaga jim je ušla iz rok tri sekunde pred koncem

7.11.2017 | 21:15

Nekdanjega organizatorja igre Krke Aleksandra Ćapina je tokrat držal Matic Šiška. (Foto: I. Vidmar)

Nekdanjega organizatorja igre Krke Aleksandra Ćapina je tokrat držal Matic Šiška. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Košarkarji Krke so v 5. krogu druge Aba lige na domačem parketu s 75:76 izgubili proti ekipi Dynamic iz Beograda.

Po prvi četrtini je Krka vodila s 26:21, ob polčasu zaostajala za šest točk - 38:44, pred zadnjo četrtino pa je bila prednost gostov le tri točke (61:58). Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih sekundah; Krka je šest sekund pred koncem z dvema prostima metoma Hrvata Dina Cinca povedla s točko prednosti, zmagoviti koš za goste pa je v zadnjem napadu, ko so do izteka igralnega časa ostale le še tri sekunde, ob zvoku sirene dosegel Miloš Milisavljević.

Pri Krki je bil najboljši Cinac z 20 točkami in 6 skoki, Žiga Dimec je dosegel 17 točk in 8 skokov, Maj Kovačevič pa je zbral 16 točk. Pri gostih sta Milisavljević in Krstić dosegla po 20 točk, nekdanji krkaš Aleksandar Ćapin pa je igral dvanajst minut in pol in v tem času dosegel 5 točk in dve asistenci.

Naslednjo tekmo v drugi Aba ligi bodo krkaši odigrali 15. novembra v gosteh pri Tivtu, še pred tem pa bodo v soboto, 11. novembra, v Šentjurju merili moči s Tajfunom v okviru lige Nova KBM.

S. G., STA; Foto: I. Vidmar

 

Zaključek tekme

‹ nazaj

Galerija (15)

Krka Dynamic - 01
Krka Dynamic - 02
Krka Dynamic - 03
Krka Dynamic - 04
Krka Dynamic - 05
Krka Dynamic - 06
Krka Dynamic - 07
Krka Dynamic - 08
Krka Dynamic - 09
Krka Dynamic - 10
Krka Dynamic - 11
Krka Dynamic - 12
Krka Dynamic - 13
Krka Dynamic - 14
Krka Dynamic - 15

Komentarji (6)

7.11.2017 1 (1) (0)Ocenikošarka 
pa kero tekmo sta ta novinarja gledala,,,krka je zgubila v zadnji desetinki predvsem zaradi nesposobnosti domače zapisnikarske mize...
7.11.2017Ocenibarcelona 
FDV v najboljši izvedbi.Do konca je ostalo 3,36 sekunde. Koš je Milosavljević dosegel v tem času in sicer s prodorom.Zakaj pišete neumnosti. Če si novinar ni ogledal tekme,zakaj potem o njej piše?
7.11.2017Ocenigledališče 
Novinar je pisal na daljavo, navijači pa so bili tam, a v živo ni nobenega navijanja. V takem športno pomanjkljivem naboju v dvorani ni šestega igralca, kar vidijo tudi sodniki. Kdaj bo drugače?
8.11.2017Ocenibarcelona 
Naboja ni bilo opaziti niti pri nekaterih vodilnih. Briga njih ,samo da je plača redna. Enako je bilo v prejšnji sezoni. Pripeljali so slabega trenerja in potem mirno gledali kako tonejo.Pa moštvo sploh ni bilo slabo. Ljudje ki so igrali košarko pred 30-leti enostavno ne razumejo kakšne zahteve ima ta igra danes.
8.11.2017Ocenigledališče 
Barcelona, še 10 let nazaj je bilo vse na bistveno višjem nivoju dogajanja - povezano z rezultati. Najprej je treba narediti spet vzdušje, borbenost, motivacijo, organizacijo tekme, animacijo gledalcev.,.. pa ni treba it gledat daleč po svetu - bolje jo izvedejo skoraj vsi drugi prvoligaši. Zahteve igre? eno so akcije, drugo je spontana košarka - bistvo pa je, da se zadeva, če pa pač ne gre, bolje igra v obrambi. Mislim, da so kot prej premalo, sedaj preveč pomladili vrsto na račun domačih igralcev, Ko prva peterka stopi na igrišče - in še ta ne premočna, na klopi ostane le še otroški vrtec. V današnjih časih dolgih karier in možnosti dopolnitev s tujci to enostavno ne gre skozi.
8.11.2017Ocenibarcelona 
Popolno strinjanje.Vodstvo gre iz ene skrajnosti v drugo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava