kultura

Godbeniki postregli z ameriškim repertoarjem

17.12.2017 | 08:10 | Besedilo in foto: L. Markelj

Godba od svega začetka deluje pod vodstvom Branka Ambrožiča.

Godba od svega začetka deluje pod vodstvom Branka Ambrožiča.

Šmarjeta, Bela Cerkev - Kako lep je ta svet je naslov že 8. božično-novoletnega koncerta, ki so ga tudi letošnji december pripravili člani Godbe na pihala Šmarješke Toplice. Najprej so se predstavili v kulturnem domu v Šmarjeti, včeraj pa še v Hiši žive dediščine v Beli Cerkvi.

Gregor Zorko, predsednik godbe.

Gregor Zorko, predsednik godbe.

Obakrat je bilo poslušalcev veliko, česar so glasbeniki najbolj veseli. »Najbolj smo veseli polne dvorane in aplavza,« je zbrane nagovoril predsednik godbe Gregor Zorko. Povedal je, da je tokrat na odru celoten ansambel, ki je pester, saj ga sestavljajo od otrok do starejših, pa tudi njihov repertoar je že bogatejši. Predvsem pa je postal zahtevnejši, kar so dokazali tudi z izborom skladb za praznični koncert - igrali so predvsem ameriški repertoar, od koračnic, koncertnih skladb za pihalni orkester do svetovnih uspešnic. Opazno je godba od konca leta 2009, ko so jo po 82 letih premora ponovno ustanovili, napredovala, kar gre gotovo zasluga vsem članom, predvsem pa njihovemu zborovodji Branku Ambrožiču.

Klemnovi harmonikarji in kitarista.

Klemnovi harmonikarji in kitarista.

Godbeniki, ki jih je zdaj okrog trideset, dvakrat tedensko vadijo v HŽD, katere upravljavci so, in v dvorani imajo odlične pogoje za delo. Nastopajo na občinskih prireditvah in tudi drugje, tako pa bo tudi vnaprej. Ker se počasi bliža prvi okrogli jubilej, desetletnica delovanja, se gotovo že pripravljajo tudi na ta slavnostni dogodek.

Na obeh božično-novoletnih koncertih, ki ju je kot že vsa leta prijetno povezovala Majda Kušer Ambrožič, so nastopili tudi gostje: tokrat so bili to harmonikaši Klemna Hribarja, ki so zaigrali tudi skupaj s kitaristi.

‹ nazaj

Galerija (19)

GODBA001
GODBA002
GODBA003
GODBA004
GODBA005
GODBA006
GODBA007
GODBA008
GODBA009
GODBA010
GODBA011
GODBA012
GODBA013
GODBA014
GODBA015
GODBA016
GODBA017
GODBA018
GODBA019

Komentarji (1)

17.12.2017Ocenijurefen 
Bil na koncertu, odlično, tudi spremljajoči program. Enostavno, lep in v celoti zanimiv koncert. Kar korajžno naprej.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava