kronika

Tragična nesreča na Obrežju, potnica poškodbam podlegla

4.2.2018 | 11:25 | M. M.

Foto: PMP Obrežje

Foto: PMP Obrežje

Foto: PMP Obrežje

Foto: PMP Obrežje

Foto: PMP Obrežje

Foto: PMP Obrežje

Danes, nekaj minut po 8.30, se je na mejnem prehodu Obrežje zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, še trije udeleženci pa so poškodovani.

S PU Novo mesto so sporočili, da naj bi se 44-letni državljan Makedonije z audijem slovenskih registrskih oznak vozil proti Obrežju, na mejnem prehodu pa je zaradi neprilagojene hitrosti kljub zaviranju v dolžini več kot 70 metrov silovito trčil v varovalno ograjo pred stebrom nadstreška mejnega prehoda. V vozilu so bili poleg voznika še trije potniki.

»Policisti Postaje mejne policije Obrežje so poškodovanim udeležencem takoj priskočili na pomoč in s pomočjo defibrilatorja več kot petnajst minut, vse do prihoda reševalcev, oživljali 58-letno žensko, državljanko Makedonije. Kljub takojšnji pomoči in trudu policistov in reševalcev, je ženska zaradi hudih poškodb umrla. Sedela naj bi na zadnjem levem sedežu in med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom. Voznika in dva poškodovana potnika so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico,« je zapisala predstavnica za odnose z javnostmi Alenka Drenik.

Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, o tragičnem dogodku sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, ki se je udeležil ogleda.

»Vse udeležence v prometu ponovno opozarjamo na zahtevne vozne razmere. Hitrost vožnje naj prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, ampak tudi stanju cestišča, ki je lahko spolzko in poledenelo, in morebitni slabši vidljivosti. Prilagodijo naj tudi varnostno razdaljo. Vozniki naj se izogibajo situacijam, v katerih bi bilo potrebno nenadno zavirati, vožnja skozi ovinke naj bo umirjena in počasnejša kot v razmerah, ko so ceste suhe. V cestnem prometu naj bodo udeležni le z dobro očiščenimi vozili in vozili, opremljenimi s predpisano zimsko opremo,« dodaja Drenikova.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava