dolenjska

Nove okužbe v Novem mestu, Grosupljem, Šmarjeških Toplicah; v četrtek zaostreni pogoji za prihod iz Hrvaške?

17.8.2020 | 10:50 | M. K.; STA

Polna plaža Sunset Beach v zalivu Lapad v Dubrovniku. (Bobo)

Polna plaža Sunset Beach v zalivu Lapad v Dubrovniku. (Bobo)

Kot kažejo podatki Sledilnika za covid-19, so v Sloveniji včeraj potrdili 13 okužb z novim koronavirusom, a je bilo opravljenih le 393 testov. V soboto so denimo ob 382 testih zaznali 15 pozitivnih primerov. Trenutno je pri nas aktivno okuženih 248 oseb, od katerih jih 19 leži v bolnišnicah. Trije potrebujejo intenzivno terapijo. Tudi včeraj pa covid-19 ni vzel nobenega življenja.

Sicer pa so štiri okužbe zabeležili v Ljubljani, dve v Novem mestu, po eno pa na območju občin Celje, Grosuplje, Maribor, Ravne na Koroškem, Lendava, Šmarješke Toplice in Šmartno pri Litiji.

Omejiti vnos iz Hrvaške

Med okužbami, potrjenimi v soboto, je najmanj osem uvoženih, je povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Kot je dejal, to kaže na to, da nočni lokalni na hrvaški obali, ki so glavni izvor uvoženih okužb, delujejo in da naši mladi kljub opozorilom in prošnjam pristojnih še naprej hodijo na te nočne zabave, ki so visoko rizične.

"V Sloveniji bomo počakali do torka, ko bomo videli rezultate ponedeljkovih testiranj. Če do takrat ne bo prišlo do spremembe režima, kar zadeva obratovanje nočnih lokalov in klubov na Hrvaškem, bomo morali na nek način omejiti vnos iz Hrvaške," je dejal Kacin.

Kot še pravi Kacin, bo vlada predvidoma v četrtek zaostrila pogoje za prihod iz Hrvaške v Slovenijo. Na mizi je več scenarijev, tako Nacionalni inštitut za javno zdravje kot Kacin razmišljajo, da bi uvedli selektivni pristop po prihodu iz Hrvaške.

‹ nazaj

Komentarji (1)

17.8.2020 2 (3) (1)OceniTrue Truic 
od tistih napovedanih 15 milijonov nemcev, ki naj bi protestirali 28.8 .2020 po vseh mestih Nemčije proti "covid cirkusu", bi lahko uvozil enih 500.000, da nardijo red v Sloveniji...njim se pr taki cifri ne bo to nič poznalo.:) Naši biciklisti krožijo po lj že 17 tednov :) , noben ne uspe dobit covida , nardijo ne pa tud nič...uvozit ljudi iz tujine, da premaknejo zadeve, da bo nek rezultat, s temi umetniškimi biciklisti je samo mešanje megle. Vsak po svoje vrtijo pedaline in izvajajo performance "abstraktne umetnosti naše mentalitete večnega hlapca"....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava