dolenjska

Bavčar predsednik uprave IMV holding

1.4.2009 | 09:00 | L. K.

IMV holding se bo za nov začetek lotil izdelave legendarnega kombija IMV 1600 BR, za katerega predvsem med gasilci vlada veliko povpraševanje. (Foto: Boštjan Turšič)

IMV holding se bo za nov začetek lotil izdelave legendarnega kombija IMV 1600 BR, za katerega predvsem med gasilci vlada veliko povpraševanje. (Foto: Boštjan Turšič)

Novo mesto - Včeraj odstopljeni predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar naj bi v naslednjih dneh prevzel vodenje novomeškega IMV holdinga, podjetja, ki je edino ohranilo ime nekdanjega novomeškega avtomobilskega giganta in skrbi za lastniške deleže v podjetjih, ki so nastala na njegovem pogorišču, med drugim tudi Revoza, Podgorja, TPV in mirnskega Toma.

Igor Bavčar, z Novim mesto povezan prek brata Gorana Bavčarja, sicer sošolca ministra Gregorja Golobiča, režiserja in gledališkega ravnatelja Matjaža Bergerja, arhitekta Marjana Zupanca, pa direktorja Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Igorja Hrovatiča in tudi novinarja Igorja Vidmarja, si je, kot je izjavil za Dolenjski list, želel priti na čelo IMV že v osemdesetih letih, a naj bi bil tedaj menda še premlad, da bi lahko nasledil legendarnega Jurija Levičnika, ki so mu njegovi oboževalci pred kratkim pred TPV-jem postavili spomenik.

Po odločitvi, da prevzame vodenje IMV holdinga, je Igor Bavčar za Dolenjski list povedal: "IMV bom povrnil nekdanjo veličino in ga povzdignil na evropsko raven. Pričakujem, da bo v naslednjih mesecih bankrotiralo kar nekaj evropskih proizvajalcev avtomobilov, kar je priložnost za njihov prevzem ... "

Bavčarjev prihod na čelo IMV holdinga podpira tudi Društvo prijateljev IMV, ki med drugim pripravlja tudi ustanovitev muzeja IMV, član društva Marjan Moškon pa bo o Bavčarjevih prizadevanjih, da postavi IMV spet na noge in mu vrne nekdanjo veličino, posnel dokumentarni film. Z Moškonom, ki je o zgodovini IMV posnel tudi film Povest o velikanu, bodo pogodbo za snemanje filma Prebujeni velikan podpisali danes, 1. aprila.

Dopolnjeno 2. aprila: To je seveda prvoaprilska šala.

‹ nazaj

Komentarji (7)

1.4.2009Oceniskery 
IMV kombiji so zakon. Takoj bom enga kupu.
1.4.2009Ocenijanez 
briljantno. škoda ker je 1. april:(
1.4.2009OceniMaja 
Če je bil Kacin svoj čas direktor Adrie Mobil, zakaj ne bi bi Bavčar zdaj v IMVju. LDS skrbi za svoje, pa čeprav so bivši.
1.4.2009Ocenilenka 
dobro, da je 1. april..... upam
1.4.2009Oceniiemvejovc 
Naj pride, IMV-ja ne more uničit, če ga oživi bo pa Kočevar še njemu spomenik postavil.
1.4.2009OceniVane 
Novomeška hobotnica - zdaj mi je jasno, če so ti ljudje sošolci, obstaja novomeška hobotnica, mafija, vse je povezano, en razred nadzira vse, veliki brat, groza.
1.4.2009Ocenialojz 
Ja,ja-to je možno samo 1 aprila.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava