kočevsko-ribniško

Ob prazniku občine Kočevje podelili priznanja

6.10.2009 | 15:55 | M. L.-S.

Letošnji občinski nagrajenci.(Foto: M. L.-S.)

Letošnji občinski nagrajenci.(Foto: M. L.-S.)

Kočevje - S slavnostno sejo občinskega sveta, ki so jo pripravili včeraj zvečer v Šeškovem domu, je občina Kočevje počastila svoj občinski praznik, 3. oktober. Na prireditvi, ki jo je spremljal zanimiv kulturni program, so podelili tudi letošnja občinska priznanja.

Najvišje priznanje, naziv častni občan, je prejel Alojz Hočevar za dolgoletno uspešno delo na področju gospodarstva, kulture in v družbenopolitičnih organizacijah, zlato priznanje Marjan Oražem za razvoj namiznoteniškega športa in Čebelarsko društvo Kočevje, ki letos beleži 90 let delovanja za prispevek k ohranjanju narave in promociji blagovne znamke Kočevski med.

Vokalna skupina Cantate Domino je ob svojem 20. jubileju prejela srebrno priznanje, plakete pa so prejeli: član Atletskega kluba Kočevje Peter Vidmar, član Kegljaškega kluba Kočevje Alen Požun, Tamburaška skupina Dupljak, ki letos praznuje 10. obletnico, Marija Irena Poje za uspešno delo Slovenske izseljenske matice ter Jožica Matkovič za delo na področju ohranjanja ljudskega izročila.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava