kriminal

Ne le počena guma, napihal je skoraj 3 promile!

23.8.2010 | 11:40 | T. J. G.

Ne le počena guma, napihal je skoraj 3 promile!

V soboto dopoldne je policist na cesti Dobrnič – Preska opazil poškodovan osebni avto, v katerem se je počasi, po platišču, peljal vinjen voznik. V Dobrniču so policisti 41-letnega voznika osebnega avta iz okolice Žužemberka ustavili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznik v litru izdihanega zraka kar 1,42 miligrama alkohola (po starem 2,9 promila).

Sicer pa so imeli dolenjski in belokranjski policisti ta vikend veliko dela z vozniki, ki so pregloboko pogledali v kozarec, tako da je bila v prostorih za treznenje kar gneča.

Minulo noč so policisti med kontrolo prometa v Lešnici ustavili 37-letnega voznika osebnega avta iz okolice Novega mesta. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznik v litru izdihanega zraka 1,23 miligrama alkohola (po starem 2,5 promila).

Včeraj dopoldne so metliški policisti v Metliki odredili preizkus alkoholiziranosti 29-letnemu vozniku osebnega avta iz Metlike. V litru izdihanega zraka je imel 0,68 miligrama alkohola.

Policisti so včeraj okoli 13. ure v kraju Butoraj ustavili 52-letnega voznika kolesa s pomožnim motorjem iz okolice Črnomlja. Med postopkom so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznik v litru izdihanega zraka 1,03 miligrama alkohola.

Včeraj so policisti policijske postaje Črnomelj v Črnomlju odredili preizkus alkoholiziranosti 47-letnemu vozniku osebnega avta iz okolice Metlike. V litru izdihanega zraka je imel 0,58 miligrama alkohola.

Šentjernejski policisti so včeraj nekaj po 2. uri v Škocjanu ustavili 55-letnega voznika kolesa s pomožnim motorjem iz okolice Rake. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznik v litru izdihanega zraka 0,84 miligrama alkohola.

Trebanjski policisti so v soboto nekaj pred polnočjo v Zagorici pri Velikem Gabru ustavili voznika neregistriranega kolesa z motorjem. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznik v litru izdihanega zraka 0,55 miligrama alkohola.

Policisti so skladno z določili 238. b člena zakona o varnosti cestnega prometa voznikom, ki so vozili pod vplivom alkohola odvzeli prostost in jih pridržali. Izdali so jim plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomil v hišo

Neznanec je v noči na nedeljo na silo odprl priprto okno na stanovanjski hiši v okolici Črnomlja, splezal v hišo, pregledal prostore in ukradel zlatnino, žepno uro, denar in še nekaj drugih predmetov. Lastniku je povzročil za okoli 5000 evrov škode.

Zasegli so mu avto

V soboto so policisti med poostrenim nadzorom prometa v Gomili pri Trebnjem ustavili 37-letnega voznika osebnega avta iz okolice Trebnjega. Med postopkom so policisti ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da vozi neregistriran osebni avto. Zaradi večkratnih kršitev cestno prometnih predpisov, so mu policisti skladno z določili 238. člena zakon o varnosti cestnega prometa začasno zasegli osebni avto, na sodišče pa naslovili obdolžilni predlog.

Prepodil zlikovce

V nedeljo popoldne so neznanci vlomili v osebni avto, ki ga je lastnik iz Novega mesta parkiral v gozdu v naselju Podgora. Na dejanju jih je zalotil lastnik in jih prepodil. Iz avta so ukradli denarnico z denarjem, dokumenti in bančno kartico. Latnika so oškodovali za okoli 200 evrov.

Vlomil v avto

V noči na nedeljo je nekdo na parkirnem prostoru v bližini stanovanjske hiše v Semiču vlomil v osebni avto ter ukradel kamero in igralno konzulo s petimi igricami. Škode je za okoli 1300 evrov.

In še enkrat

Neznanec je v soboto vlomil v osebni avto, ki je bil parkiran ob reki Krki pri Soteski, in ukradel torbico, v kateri so bili ključi osebnega avta in denarnica z denarjem. Škode je za okoli 6000 evrov.

Oškodovani Avstrijec

V soboto zvečer je neznanec vlomil v osebni avto, ki je bil parkiran na bencinskem servisu v Zagradu pri Otočcu in iz avta ukradel dokumente, denar, torbo, kamero, plačilne kartice, zlatnino in zeleno karto. Neznanec je državljana Avstrije oškodoval za 6000 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava