posavje

Pri podžupanji letos 62 športnikov

23.3.2012 | 14:30 | B. B.

Foto: G. R.

Foto: G. R.

Foto: G. R.

Foto: G. R.

Krško - Krška podžupanja Ana Somrak je sinoči v veliki dvorani Kulturnega doma sprejela športnike, ki so v lanskem letu dosegli vidnejše rezultate v svojih športnih disciplinah in s tem prispevali k večji prepoznavnosti občine Krško in tudi Slovenije. Na sprejem je bilo tokrat povabljenih 62 športnikov, ki jih je v sodelovanju s krško Športno zvezo izbrala  občinska osemčlanska strokovna komisija za šport.

Foto: G. R.

Foto: G. R.

Začetek prireditve so zbrani posvetili nedavno tragično preminulemu Janu Piltaverju, ki so se ga spomnili z minuto molka. Tudi Jan, nadarjeni karateist, je bil namreč med tistimi, ki so minulo leto zaznamovali z vidnimi športnimi uspehi.

Na sprejem so prišli športniki, ki so v minulem letu dosegli ekipno prvo mesto na državnem prvenstvu ali se na slednjem uvrstili na prva tri mesta, športniki, ki so se uvrstili do šestega mesta na tekmah za svetovno in evropsko prvenstvo, vsi ki so dosegli kategorizacijo pri Olimpijskem komiteju Slovenije ter so starejši od 14 let. V izbor so bili vključeni tudi športniki invalidi, ki so dosegli pomembne dosežke na prvenstvih za invalide ali so člani državne invalidske reprezentance.

Gost letošnjega sprejema je bil Ivan Molan, državni prvak v speedwayu v letih 1970 in 1971. Sprejem so s kulturnim sporedom popestrili člani Kulturnega društva Leskovec, Mažoretni klub Baton, Osnovna šola Podbočje ter glasbena skupina D'Palinka band, so še sporočili iz občine Krško.

Seznam športnikov na sprejemu in obrazložitev.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava